Lex Immers gaat voor dartcarrière maar wordt in eerste pot gesloopt door Co Stompé

Redactie 4 aug 2015 Entertainment

Joh, wat ons nou ter oren kwam. Sexy Lexie zit op darten! Ja man. Lex Immers, de nummer 10 van Feyenoord, heeft het helemaal gehad met voetballen en gaat vol voor z’n nieuwe carrière. Nee, da’s niet waar. Hij blijft ook nog lekker voetballen, maar hij vind darten wel zo leuk dat hij het serieus aanpakt. Zo had hij afgelopen weekend z’n eerste officiële wedstrijd tijdens het internationale toernooi van de Belgium Open in Antwerpen.

De Witte Duif (of verzinnen we die bijnaam nu ter plekke?) had wel de pech dat hij in de eerste ronde gelijk tegen #legend Co Stompé moest aantreden. De Lucifer hakte Lex compleet in de pan en stuurde hem met een 4-0 nederlaag huiswaarts. ‘Lex gooit op redelijk niveau, dat zag ik al tijdens het ingooien, maar tegen mij had hij duidelijk last van wedstrijdspanning. Niet vreemd, want het was zijn eerste wedstrijd op dit niveau’, aldus Co.

Het grappige was dat De Lucifer aanvankelijk geen idee had wie hij in de eerste ronde zou treffen. ‘Ik zag die naam wel, maar er zijn meer jongens die Fikkie heten. Toen ik begreep dat hij het echt was, heb ik nog getracht een ludieke stunt uit te halen. Ik heb een Ajax-shirt laten overkomen, maar helaas mocht ik daar niet in spelen van de organisatie. Heel jammer.’ Een echte grappenmaker is ’t ook he, die Co. Typische trammachinistenhumor.


Lex met Barney en op rechts Feyenoordcollega Jens Toornstra. 

Voor ons mogen de dartambities dan volkomen nieuw zijn. De trouwe kijkers van TV West waren hier allang van op de hoogte. ‘Samen met Raymond van Barneveld ben ik aan het proberen een betere darter te worden. Misschien vloeit daar nog wel een carrière uit’, aldus de Hagenees een jaar geleden tegen de regiozender. Dat hij het echt meent, blijkt ook wel uit het feit dat Lexie toernooidirecteur is van The Hague Championsship, dat halverwege november in het Kyocera Stadion wordt gehouden en moet uitgroeien tot het grootste dartstoernooi van Den Haag. Alle geluk Lex!

Reageer op artikel:
Lex Immers gaat voor dartcarrière maar wordt in eerste pot gesloopt door Co Stompé
Sluiten