Leonardo DiCaprio komt met überdik ecoresort op privé-eiland

luc 9 apr 2015 Entertainment

Leonardo Dicaprio staat natuurlijk bekend als een van de beste acteurs aller tijden en om het feit dat hij alleen de allermooiste modellen date. Maar wat velen niet weten over Leo, is dat hij een toegewijde milieuactivist is. Tien jaar geleden kocht DiCaprio Blackadore Caye, een 104-hectare onbewoond eiland bij de kust van Belize dat wordt beschreven als de hemel op aarde. Op dat stukje grond heeft Leo een luxueus, maar hartstikke milieuvriendelijk resort laten bouwen. Het ideale plekje om al die supermodellen mee naartoe te nemen! Kijk maar effe mee.

Sinds hij het eiland gekocht heeft, is DiCaprio op zoek naar de perfecte ontwikkelingspartner om zijn kleine paradijsje te transformeren naar een milieuvriendelijk oord. DiCaprio wilt er zowel een helende plek voor gasten van maken als een poging om de uitputting van de middelen van het eiland te herstellen. In de afgelopen tijd is het geteisterd door overbevissing, ontbossing en een eroderende kustlijn.

“We don’t want to just do less harm or even have zero impact, but to actually help heal the island to make it better than before.” Paul Scialla, chief exec of developers Delos

Het resort heeft oneindige zwembaden, uitzicht op de zonsondergang, villa’s gebouwd over het water, privéstranden en een beschermd gebied voor zeekoeien. Meer dan 45% van het eiland zal een aangewezen beschermd gebied zijn, terwijl villa’s worden gebouwd bovenop een enorm platform dat over het water komt te liggen met kunstmatige riffen en schuilplaatsen voor vissen eronder. Er zullen 68 guest villa’s beschikbaar worden gesteld voor ergens tussen de $ 5 en 15.000.000.

“The main focus is to do something that will change the world. I couldn’t have gone to Belize and built on an island and done something like this, if it weren’t for the idea that it could be groundbreaking in the environmental movement.”

Het resort opent in 2018, dus als je nu begint met sparen zou je een paar uur op het eiland door kunnen brengen, als je geluk hebt.

Reageer op artikel:
Leonardo DiCaprio komt met überdik ecoresort op privé-eiland
Sluiten