Deze Ferrari’s zijn zo lelijk dat ze nooit geproduceerd zijn

redactie 15 sep 2019 Machines

Iedereen maakt weleens een foutje. Zo kan de bestbetaalde voetballer van de wereld weleens een penalty huizenhoog over schieten en zo kan levende legende Max Verstappen zijn geduld wel eens verliezen. Dat kan gebeuren. Als je het maar compenseert met goede dingen. Dat weet autofabrikant Ferrari als geen ander. Na alle talloze bloedgeile modellen die ze hebben uitgebracht, is het bijna niet voor te stellen dat er niet ook eens iets lelijks is ontworpen. Nou, die lelijke modellen zijn er wel hoor. Maak je klaar voor een serie Ferrari’s die zo lelijk zijn, dat ze nooit in productie zijn gegaan.

Pininfarina Sergio

Je zou bijna denken dat je de stoelen moet omdraaien om weg te rijden. Deze wagen heeft zijn plekje in deze lijst wel verdiend. Dit is gewoon geen Ferrari.

Ferrari
Foto: Carbuzz Foto: CarBuzz

Ferrari Mythos

Een ietwat vormloze auto. Lijkt rechtstreeks uit de schappen van de Intertoys te zijn gekomen. Alleen dan uitvergroot. Zou je bij de aankoop van deze bak ook een levensgrote afstandsbediening krijgen? Wel een mooie tweede auto voor Michael Knight!

Ferrari
Foto: Carbuzz Foto: CarBuzz

Peter Simon Ferrari Enzo

Ehh.. deze ziet er uit alsof ‘ie orkaan mee had, tijdens het rijden en daardoor lijkt op een puppy die veel te ruim in z’n vel zit. In elk geval is de hele carosserie goed naar voren gewaaid. Wat aan afgrijselijk gedocht. Yep, dat is een bewuste tautologie.

Ferrari
Foto: Carbuzz Foto: CarBuzz

Ferrari Pinin

Als we een degelijke auto hadden gewild, dan waren we wel naar een willekeurige Aziatische dealer gereden. Dit is niet hoe de legendarische Italiaanse autobouwer het bedoeld heeft. Dit heeft geen ziel. Gelukkig zagen ze dat zelf ook net op tijd.

Ferrari
Foto: Carbuzz Foto: CarBuzz

Testa d’Oro Colani

Deze Ferrari heeft wat weg van een zonnebank op wielen. Of een apparaat waarmee je door de tijd kan reizen. Kijk nu maar eens goed naar de voorkant. Alsof je door een hersenloze vis met een onderkin wordt aangestaard. Maar toch, deze heeft toch wel echt iets cools. Of laat onze innerlijke melancholische eighties nerd nu iets teveel van zich horen?

Ferrari
Foto: Carbuzz Foto: CarBuzz

Ferrari 512 S Berlinetta Speciale

Het is nog steeds niet duidelijk wat de bedoeling was bij dit ontwerp. Een éénpersoons ruimteschip misschien? Eerlijk: lelijk is ‘ie niet. Als ‘ie was gemaakt dan was ‘ie nu ongetwijfeld miljoenen waard geweest.

Ferrari
Foto: Carbuzz Foto: CarBuzz

 

Reageer op artikel:
Deze Ferrari’s zijn zo lelijk dat ze nooit geproduceerd zijn
Sluiten