Eerbetoon aan de legendarische kickbokser Ramon Dekkers

redactie 4 Sep 2019 Entertainment

Vandaag zou een van de grootste legendes van de Nederlandse kickbokswereld 50 jaar zijn geworden. Ramon Dekkers, die met trots de bijnaam ‘The Diamond’ mag dragen, was een ware vechtmachine die je zeker niet in de ring wilde tegenkomen. Stond hij wel tegenover je, dan verzekeren wij je dat je er niet met een bloedlippie vanaf kwam. Voor velen was The Diamond dan ook een man waar je tegen op keek, niet qua lengte, maar vooral om zijn fenomenale vechtkunsten. Holy shit, wat kon deze baas een partijtje matten.

De beste van de beste

Ramon was op zijn hoogtepunt in de jaren ’90.  Op dat moment was hij een zwaarbeladen stoomtrein die voor niemand aan de kant ging. Talloze vechtersbazen probeerde hem te stoppen, maar deze schopmachine van 73 kilo sloeg de gasten letterlijk van zich af. Zo heeft de kickbokskoning 186 officiële potten gewonnen, een buitengewone prestatie als je het ons vraagt. Ook heeft de prestigieuze kickbokser maar liefst acht muay-thai wereldkampioenschappen op zijn naam staan. En als je dacht dat het enige was: nou, nee. Zo heeft deze vechtersbaas het wereldkampioenschap kickboksen gewonnen en is hij, als eerste buitenlandse vechter, uitgeroepen tot de Muay-Thai Fighter of the Year in Thailand. Voor zijn resultaten is The Diamond ook nog eens beloond met een Thaise Koninklijke onderscheiding. Respect.

View this post on Instagram

Happy birthday to The Diamond Ramon Dekkers who would’ve turned 50 years today?? #rip #ramondekkers

A post shared by Peter Aerts (@peteraertsofficial) on

Nog een keer de ring in

In 2001 nam het Nederlandse vechtvoorbeeld afscheid in Ahoy met een geweldige knock-out op Marino De Florin. Een mooie afsluiter dacht iedereen. Maar niks is minder waar, want Ramon stapte in 2005 gewoon weer lekker de ring in om nog een potje te matten. Dit keer nam hij het op tegen de Japanner Duane Ludwig. Jammer genoeg raakt Ramon geblesseerd aan zijn rechterarm, maar dat hield hem niet tegen om de winst te pakken. Zo heeft Ramon de pot met zijn linkerarm gevochten en, jawel, nog gewonnen ook. Als dit niet het bewijs was voor hoe goed deze gozer was, dan weten wij het ook niet meer.

Gestorven in het harnas

Op 27 februari 2013 kreeg Nederland het afschuwelijke nieuws te horen dat Ramon Dekkers was overleden, nadat hij een hartstilstand kreeg tijdens een training op de fiets in Brabant. Vandaag zou hij 50 jaar zijn geworden. Ramon, we hebben genoten van je vechttalenten. #neverforget.

Reageer op artikel:
Eerbetoon aan de legendarische kickbokser Ramon Dekkers
Sluiten