Leeuwen nemen wraak en verscheuren stroper op brute wijze

Redactie 13 feb 2018 Entertainment

Karma is een bitch en de leeuw is de koning van de jungle, daar is deze stroper wel achter gekomen. De stroper was aan het jagen op een privéreservaat in Zuid-Afrika toen hij werd aangevallen door een groep hongerige leeuwen. Zoals te verwachten was hij geen partij voor de Simba’s en Mufasa’s. Luguber detail: alleen zijn hoofd werd teruggevonden.

Omstanders hebben de jager horen schreeuwen om hulp toen hij werd aangevallen in het Ingwelala Private Nature Reserve in Hoedspruit buiten Phalaborwa. Politie dacht eerst dat de man misschien een tractorchauffeur was die in het reservaat werkt. Toen deze gewoon levend bleek te zijn werd al snel duidelijk dat het hier waarschijnlijk om een stroper ging. Een geladen jachtgeweer werd gevonden naast een onherkenbaar stukje voormalig lichaam.

De politie had eerst moeite de man te identificeren omdat hij geen papieren bij zich had. Later werd gelukkig het hoofd gevonden waardoor het een stuk makkelijker was om het lichaam te identificeren. Een lokale werker van dichtbij het reservaat beschreef het gebied als leeuwenterritorium tegenover The Daily Mail: “Het hoofd is gevonden, maar de rest van het lichaam was grotendeels opgegeten. Ik hoorde een schreeuw en een paar geweerschoten maar het was te laat voor hem. Hij werd bijna helemaal opgegeten.”

Dit komt maanden nadat een andere stroper, genaamd Luteni Muharukua, werd vermoord door een neushoorn die hij probeerde te doden voor diens hoorn. Het begint erop te lijken alsof het dierenrijk zelf actie begint te ondernemen tegen uitsterven. Momenteel zijn er nog ongeveer 20.000 leeuwen in geheel Afrika. De Leeuwen vermoorden momenteel rond de 250 mensen per jaar in Afrika. Ze wegen vaak rond de 190 kilo en kunnen tot 80 km/h rennen. Niet echt plezierig om een hongerige leeuw tegen te komen in het wild. Misschien als mensen zouden stoppen met het uit moorden van deze prachtige dieren, dat we vredig in samenhorigheid zouden kunnen leven, want dit zijn toch wel de mooiste dieren op aarde.

 

Foto: zimbabwelatestnews.net

Reageer op artikel:
Leeuwen nemen wraak en verscheuren stroper op brute wijze
Sluiten