Lees de heftige laatste woorden van de heldhaftige Russische luitenant die omsingeld werd door IS-strijders

redactie 4 apr 2016 Entertainment

Alleen en achter de vijandelijke linies is waar de 25-jarige Russische luitenant Alexander Prokhorenko de dood vond. In het, toen nog, door IS gecontroleerde Palmyra in Syrië was de Rus bezig met een ‘one-man-mission, om IS doelwitten in kaart te brengen voor Russische bommenwerpers. Toen hij ontdekt en omsingeld werd liet ‘De Russische Rambo’ zijn eigen locatie bombarderen. Een week later zijn de laatste woorden van de heldhaftige luitenant naar buiten gekomen.

Ondanks orders van zijn commandant om te vluchten en zichezelf in veiligheid te brengen kon Alexander niks anders doen dan blijven zitten waar hij zat. Het was te laat. Hij liet zijn leidinggevende weten: “Voer de luchtaanval nu uit, schiet alsjeblieft op”.

“Ik ben omsingeld, ze staan buiten, ik wil niet dat ze me door de straat paraderen, voer de aanval uit, ze zullen spot drijven met mij en dit uniform”.

“Ik wil waardig sterven en deze klootzakken met mij meenemen. Alsjeblieft, dit is mijn laatste wens, voer de aanval uit, ze zullen met anders toch doodmaken”.

Krachtige woorden die waarschijnlijk veel indruk hebben gemaakt op iedereen die ze op dat moment hoorde. Zijn commandant realiseerde zich waarschijnlijk ook dat er op dit moment niks anders op zat en dat hij de laatste wens van Prokhorenko moest eren. Hij was getrouwd met Ekaterina, die in verwachting is van hun eerste kind. Alexander had nog een verzoek aan zijn commandant: “Zorg alstjeblieft voor mijn gezin en wreek mijn dood. Vaarwel commandant, vertel mijn familie dat ik van ze houd. Dit is het einde commandant vertel mijn familie en mijn land dat ik van ze houd, vertel ze dat ik moedig was en vocht tot ik niet meer kon”.

Alexander was al een week lang aanwezig in Palmyra waar hij coördinaten doorgaf van waardevolle IS doelwitten. Het Russische leger liet weten dat ze de luitenant als een held beschouwen. Jammer dat hij niet zoals Rambo, ongeschonden onder het puin vandaan kroop.

Reageer op artikel:
Lees de heftige laatste woorden van de heldhaftige Russische luitenant die omsingeld werd door IS-strijders
Sluiten