Vulkaan Hawaï spuwt zieke lavastraal als waterval de zee in

Redactie 10 jun 2018 Entertainment

“En wat heb jij allemaal gezien op vakantie?” Nou, dan heb je wat te vertellen hoor als je deze prachtige maar ook mega gevaarlijke situatie hebt meegemaakt na een weekendje Hawaï. De lava van de vulkaan Kilaua-vulkaan stond zo onder druk dat ‘ie maar één kant op kon.

Gezellig met je schoonfamilie op vakantie naar Hawaï. Klinkt nog niet heel erg chill, maar oké Hawaï is wel dik. Die ene maandag zouden jullie vroeg opstaan (lees: 6.00 uur) en na een heerlijke hitterit van 2 uur aankomen bij het pond. Daar wachtte een veel te blije Hawaïaan jullie op om een heerlijke toeristische boottocht te maken. Maar wat je een half uur later zag, maakte alles weer goed.

Scheikundeles

Laten we eerlijk zijn. Het ziet er allemaal wel heel awesome uit. Tegelijkertijd is het extreem gevaarlijk. Want let op, nu komt er een lesje scheikunde van FHM. Lava is pittig gevaarlijk, dat weet iedereen. Je moet er niet mee gaan spelen, want de kans dat je je fikken verbrandt is zeg maar net zo groot als de kans dat Barcelona wint van V.V. Goes. Dat is in principe nog niet het probleem. Wanneer lava in aanraking komt met water, komt er een giftige chemische reactie. Niet zo slim dus om daar met een bootje vijf meter verderop te chillen. Maar goed, iedereen mag het zelf weten en we hebben de beelden tenminste.

Reageer op artikel:
Vulkaan Hawaï spuwt zieke lavastraal als waterval de zee in
Sluiten