Land Rover en Jaguar bieden de uitkomst voor mensen die snel wagenziek zijn

redactie 7 nov 2018 Entertainment

Een flinke Land Rover of een snelle Jaguar zijn op zich sowieso al auto’s die we graag bij ons op de oprit zien. Nu zeggen de merken zelfs dat hun toekomstige modellen gaan voorkomen dat je wagenziek wordt. Dat zou toch ideaal zijn? Zo kun je zonder problemen lange ritten maken zonder dat je kids de lederen achterbank voorzien van een vers laagje kots.

Onfortuinlijke proefpersonen

Om een stinkend interieur te voorkomen zijn de Britse autofabrikanten onderzoek gaan doen naar motion sickness. Ze hebben bijna 25.000 kilometer gereden om de effecten en oorzaken van wagenziekte goed in kaart te brengen. De onfortuinlijke proefpersonen werd gevraagd onderweg hun mail te checken. Tja, dan duurt het natuurlijk niet lang voordat je darmstelsel in tegenovergestelde richting gaat werken. De onderzoekers merkten op dat onverwachte stuurcorrecties en een te hoge temperatuur de grootste boosdoeners zijn die ervoor zorgen dat je wagenziek wordt.

Wagenziekte de wereld uit

Na al dat geklots en gekots zijn ze gaan kijken hoe ze hun toekomstige wagens kunnen laten inspelen op mensen die dreigen wagenziek te worden. Zo gaan de Britten ervoor zorgen dat autonome bolides hun rijstijl aanpassen om zo veel mogelijk plotse stuurbewegingen te voorkomen. Toch zeggen de automerken zelf dat ook bij de huidige line-up aan modellen al nagedacht is over hoe wagenziekte te voorkomen is. Zo is bij de elektrische koets van Jaguar, de I-Pace, het infotainmentsysteem zo geplaatst dat de kan om wagenziek te worden beperkt blijft. Hoeveel invloed dat precies zal hebben valt te betwisten, maar in ieder geval chill dat de merken proberen deze afgrijselijke ziekte de wereld uit te krijgen.

Reageer op artikel:
Land Rover en Jaguar bieden de uitkomst voor mensen die snel wagenziek zijn
Sluiten