Land Rover Explore is de ideale smartphone voor Bear Grylls & co

Redactie 1 jun 2018 Entertainment

Ben jij het type die liever tegen een bergwand aangeplakt zit, dan met je voetjes in het strand ligt? Liever een ruige raft tour dan op een luchtbedje dobberen in de Middellandse Zee? Liever zelf met je blote klauwen een zalm vangen dan gefileerd geserveerd op een smetteloos bord? Dan hebben wij de ideale telefoon voor je gevonden, makker. Jij moet de Land Rover Explore Outdoor Smartphone hebben!

Land Rover Explore is geschikt voor de zwaarste omstandigheden

De smartphone is een samenwerking tussen Land Rover en Bullit Group. De Land Rover Explore is speciaal ontwikkeld om in de zwaarste omstandigheden in de wildernis te kunnen overleven. Hij heeft de valtest overleefd van bijna twee meter, dus je kan ‘m best uit je broekzak laten flikkeren. Ook tegen een beetje water (zoet én zout) is ‘ie bestand. Of je nou in de woestijn van Qatar staat of op Antarctica, deze tellie kan er tegen want hij is bestand tegen extreme temperaturen. Ook een aardbeving in Italië of Groningen is no problemo voor deze badass telefoon, want thermische schokken handelt ‘ie met speels gemak af.

Land Rover Explore
Foto: Land Rover

Superbatterij

Het moge duidelijk zijn: we hebben hier te maken met een ijzersterke telefoon. En dan hebben we nog lang niet alles gehad. Verder zitten er relaxte functies op als een SOS zaklamp en nachtmodus. Eenmaal opgeladen kun je er even tegenaan dankzij de 4000mAh-batterij, die maar liefst twee volle dagen meegaat bij normaal gebruik. Daarbij krijg je nog een paar add-on batterijpakketten meegeleverd. De 5-inch touchscreen kun je overigens met handschoenen en natte vingers bedienen.

Kaart met augmented reality functie

Heb jij je ogen in je achterhoofd zitten en het richtingsgevoel van je vriendin? No worries. Op de telefoon zitten supernauwkeurige offroad topografische kaarten van ViewRanger, met augmented reality Skyline-functie. Dit is een app waarbij de camera op je telefoon de omgeving scant en vertelt waar je bent en wat je ziet. Van meren tot kliffen en van baaien tot gletsjers. Jouw telefoon weet het allemaal. Als je een route hebt ingevuld, dan vertellen blauwe pijltjes in je scherm welke kant je op moet, dus verdwalen wordt moeilijker dan op tijd op je bestemming aankomen. Maakt niet uit waar je heengaat, want met de meegeleverde voucher download je offroad-kaarten voor de regio waar jij naartoe gaat. Verder heb je een instelbaar dashboard waarbij je direct toegang hebt tot nuttige outdoor informatie als weer, wind, getijden, kompas, SOS-licht etc.

Technische specs

Natuurlijk wil jij weten met wat voor onderhuidse specs je te maken hebt. Gaan we je vertellen: qua geheugen moet je het doen met 4GB RAM en 64GB ROM, die je kunt uitbreiden via een microSD. Verder beschikt ‘ie over een Deca-core 2,6 GHZ 64-bits MTK Helio X27chipset met Dual SIM-functionaliteit. Ben je d’r nog? Goedzo, want we gaan door naar de camera. Achterop zit een 16 megapixel cam, terwijl de voorcamera het met de helft moet doen (8MP). Meer dan genoeg om dat jachtluipaard of grizzly beer die daar in de verte loopt haarscherp vast te leggen. En anders helpt de 4x digitale zoom je wel.

Ultieme telefoon voor outdoorjunks

Yep, we hebben hier te maken met de ultieme telefoon voor iedere outdoortijger. Je krijgt ‘m standaard meegeleverd met Adventure Pack. Hiermee wordt je telefoon geüpgraded met een extra 3600mAh-batterij, de topografische kaarten van ViewRanger en een GPS patch-antenne zodat je GPS altijd werkt, ook al je geen bereik hebt. De prijs? Voor €649 is het jouw eigendom. Nu verkrijgbaar via landroverexplore.com en verkooppunten als Vodafone, A.S.Adventure, MediaMarkt Belsimpel, Bol.com en Coolblue. Bear, lees je mee?

Land Rover Explore

Foto: Land Rover

Land Rover Explore
Foto: Land Rover
Reageer op artikel:
Land Rover Explore is de ideale smartphone voor Bear Grylls & co
Sluiten