Lamborghini onthult nieuwe stierenzoon: Asterion LPI 910-4

Redactie 2 okt 2014 Machines

Hatsiekiedee, komt er plots een nieuwe Lamborghini uit de lucht vallen! Het vreugdevolle babynieuws komt van de Autosalon van Parijs. Dit is de Lamborghini Asterion LPI 910-4. Mag jij raden waar die 910 voor staat… Heel goed, het aantal pékaas. Die paarden worden met name geleverd door de 5,2-liter V10 a 610 pk die ook in de Huracán ligt. De overige 300 pk komt uit een drietal elektromotoren. Yep, het is een hybride. Combineer die aanjagers en je beukt vanuit stilstand in 3,2 seconden naar de 100 en dat gaat door tot je een topsnelheid van 320 km/u hebt bereikt. Maarrrr je kan ook alleen op de elektromotoren rondtuffen. Hierbij heb je een maximale range van 50 kilometer en haal je een topsnelheid van 125 km/u.

Qua uiterlijk is ‘tie vet, absoluut. Maar natuurlijk niet zo spannend als we kennen van de Italianen met bijvoorbeeld de venijnige Sesto Elemento of de futuristische Veneno. Vooralsnog is het een concept, maar ga maar er maar vanuit dat ‘ie in productie gaat. Lambo’s designbaas Felippo Perini: ‘Ik houd er niet van om conceptcars te creëren die niet klaar zijn voor productie. De Asterion is een realistische weergave van een toekomstige Lamborghini. Met onrealistische conceptcars verspil je geld, en als ik ergens een hekel aan heb dan is het wel geldverspilling. ’ Duidelijke taal. Wanneer ‘ie precies in productie gaat is nu alleen nog niet bekend.

En dan de naamsverklaring. De Asterion is deze keer niet vernoemd naar een legendarische vechtstier, maar naar een figuur uit de Griekse mythologie. Het gaat om een Minotaurus – een combinatie van mens en stier – wat natuurlijk verwijst naar de hybride (benzine- plus elektromotoren) vorm. Genoeg geluld. Vel zelf je oordeel!

1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.

11.

Reageer op artikel:
Lamborghini onthult nieuwe stierenzoon: Asterion LPI 910-4
Sluiten