Lamborghini kondigt Aventador SVJ aan en jaagt op ronderecord op Nürburgring

Redactie 27 jul 2018 Machines

Lamborghini heeft een prima manier gevonden om ons kennis te laten maken met de nieuwe Lamborghini Aventador SVJ. Ze gaan namelijk met de extra heftige editie van de Aventador de Nürburgring op om de recordtijd van het circuit te stelen. Let ook effe op die sicke skin. Heerlijke waggie.

De reden voor de nieuwe uitvoering is wellicht wat triest, aangezien het wordt gezien als het uitzwaaimodel van de geliefde Aventador. Er is onder andere gesleuteld aan de aerodynamica van de supercar en er zit een hele dikke achterspoiler op.

Performance

Oké nog effe over de achterkant van die waggie. De bilpartij wordt volledig afgemaakt door de dikke uitlaten die eruit knallen. Nu echt even over de performance dan. Er zit een V12 onder de motorkap die 750 pk produceert. Hiermee willen ze het ronderecord op de Nürburgring van 6.47,3 gereden door de Porsche 911 GT2 RS. Porsche claimde daarmee de snelste straatlegale auto te hebben, blijkbaar zijn de Italianen daar flink door getriggerd.

Jota

De J in de naam staat voor Jota. Dit staat voor de door Bob Wallace in de jaren zeventig ontwikkelde Miura Jota. Die wagen heeft slechts een jaar bestaan, aangezien het prototype in 1971  alweer in vlammen opging.

Foto: Screenshot YouTube.

Reageer op artikel:
Lamborghini kondigt Aventador SVJ aan en jaagt op ronderecord op Nürburgring
Sluiten