Lakers-legende Kobe Bryant hangt na dit seizoen zijn basketbalschoenen aan de wilgen

thomas 30 nov 2015 Entertainment

Kareem Abdul-Jabbar, Magic Johnson, Micheal Jordan en Shaquille O’Neal. Een paar grote namen die op de lijst met NBA-legendes staan. Aan het einde van dit seizoen kan daar nog een naam aan toegevoegd worden, want Kobe Bryant heeft gisteren laten weten dat hij stopt met basketballen. "Dit seizoen was het laatste dat ik nog kon geven," aldus de zeventienvoudig All Star. "Mijn hart en mijn hoofd kunnen het harde werken nog aan, maar mijn lichaam weet dat het tijd is om afscheid te nemen. En dat is oké. Ik ben klaar om het basketbal los te laten."

De prijzenkast van deze geweldenaar puilt uit van de prijzen. Vijf keer won hij de NBA, twee keer pakte hij de topscoorders titel, in 2008 werd hij verkozen tot meest waardevolle speler en zo gaat de lijst nog wel even door. Zijn ongelofelijke carrière verdient waardering en die krijgt hij ook. "Kobe Bryant is een van de beste spelers in de geschiedenis van het basketbal", zei NBA-baas Adam Silver. "Of hij nou uitkwam in de finale van de NBA of na middernacht in een lege sporthal zijn schot oefende, Kobe heeft een onvoorwaardelijke liefde voor de sport. Ik wil Kobe feliciteren voor een geweldige NBA-carrière en hem bedanken voor zoveel geweldige herinneringen."

Velen hadden gehoopt dat de man, die zij hele leven voor de Lakers speelde, nog wel een seizoen door kon gaan. Zo ook zijn coach Byron Scott. "Ik ben vooral verdrietig. Het is lastig als zo’n grootse speler als Kobe besluit te stoppen. Ik dacht dat hij zeker nog een jaar kon spelen. Maar dit seizoen is nog niet voorbij." Ondanks dat dit seizoen nog niet afgelopen is lijkt er niet veel eer meer te behalen. Op dit moment zijn de Lakers de rode lantaarndragers in de Western Conference en ook persoonlijk gaat het niet zo lekker meer met Bryant. Nog nooit had hij zo’n laag schotpercentage en zijn gemiddelde score ligt ver onder het gemiddelde van zijn loopbaan.

Dit seizoen dreigt dus als een nachtkaars uit te gaan, maar gelukkig zijn er nog genoeg mooie moment om op terug te kijken. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze tien ongekend lekkere plays.

Check hieronder de persconferentie waarin hij zijn besluit om te stoppen bekend maakt.

Leuk al die dunks en driepunters, maar dit is wel echt zijn beste actie ooit! Wat een baas.

Reageer op artikel:
Lakers-legende Kobe Bryant hangt na dit seizoen zijn basketbalschoenen aan de wilgen
Sluiten