Gruwelijke beelden: Lake Michigan is bedekt met grote punten van ijs

redactie 22 mrt 2019 Entertainment

Weten jullie nog dat we schreven over hoe Lake Michigan veranderde in de grootste schaatsbaan ter wereld door extreme vrieskou? Het leverde naast veel narigheid ook prachtige beelden op. Nu de temperaturen langzaam weer stijgen rond het megameer, begint het ijs ook langzaam te smelten. Maar dan wel op een hele bijzondere manier.

Lake Michigan is gevaarlijk

Op een aantal plaatsen op ’t meer zijn bijzondere effecten te zien van de stijgende temperatuur. Doordat smeltwater zich onder de ijslaag beweegt, duwt het grote punten naar boven. Het lijkt ons niet verstandig om op dit ijs een stukje te gaan schaatsen. Het ziet er in ieder geval wel prachtig uit. De kustwacht heeft echter een waarschuwing afgegeven. Dit ijs is harstikke gevaarlijk. Er wordt dus aangeraden om uit de buurt te blijven. Dan maar genieten van de beelden, toch?

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Huge shards of ice amassed earlier this week on Lake Michigan, along the shore of South Haven, Michigan: (Joel Bissell/Kalamazoo Gazette/MLive.com via AP) #ice #weather #lakemichigan #greatlakes #michigan

Een bericht gedeeld door ABC News (@abcnews) op

Reageer op artikel:
Gruwelijke beelden: Lake Michigan is bedekt met grote punten van ijs
Sluiten