7 redenen waarom je naar de kennismakingsdagen van het Korps Commandotroepen moet

Redactie 6 dec 2017 Entertainment

Tegenwoordig wordt er meer van studies geswitcht dan ooit. Mannen en vrouwen die twee of soms wel drie studies proberen zijn geen uitzondering. Het is ook lastig om iets te zoeken wat je leuk vindt. Ook als je een studie hebt afgerond en aan het werk bent kun je het gevoel hebben van: ‘Is dit het nou?’. Wij zouden willen zeggen: kijk eens bij het Korps Commandotroepen. Wij geven je 7 redenen waarom, maar we adviseren je om eerst de video hieronder te bekijken.

1. Sportief
Bij de KCT krijg je een lichaam waar Jason Statham nog jaloers op is en een conditie waar Haile Gebrselassie nog een puntje aan kan zuigen. Je gaat topfit worden en daar word je nog voor betaald ook.

2. Geld
Voor niets gaat de zon op, dus natuurlijk is salaris is een belangrijke factor in je werk. Bij de commando’s zit dat wel goed. Naast je basissalaris bestaan er veel goed betaalde toelages. En als je op missie gaat dan maak je geen kosten, wat weer gunstig is voor je spaargeld. Verder heb je nog veel mogelijkheden om betaalde opleidingen te doen, waar je ook buiten Defensie uitstekend mee uit de voeten kunt.

3. Discipline
Te laat komen? Dat gebeurt je misschien een keer, maar als vervolgens jouw hele groep wordt afgestraft met 100 push ups en 10 kilometer hardlopen, dan gebeurt het jou nooit meer. Tijdens je opleiding leer je een ijzeren discipline en mentaliteit kweken, waar je de rest van je leven profijt van hebt.

4. Wereldverbeteraar
“Heal the world, make it a better place”. Michael Jackson zong er al over, maar als commando help je daadwerkelijk de wereld een stukje beter en veiliger maken. Zo help je onder andere mensen in veiligheid brengen, gebieden evacueren of bestrijd je terrorisme.

Korps Commandotroepen
Foto: KCT

5. Spanning & actie
Die missies gaan natuurlijk gepaard met de nodige spanning, actie en adrenaline. Reken maar dat je hartslag omhoog schiet als je een gebouw indringt waar terroristen zich verstoppen die een aanslag beramen, als je op een hoogte van 5 kilometer uit een vliegtuig springt of in een heftig vuurgevecht terechtkomt. Het is een van de facetten die het beroep zo veelzijdig en interessant maken.

6. Reizen
Als commando kom je op bijzondere plekken waar veel mensen nooit een voetstap zullen zetten. Van Mali tot Afghanistan en van Noorwegen tot Curaçao. Jij gaat de hele wereld over, leert over andere culturen en ziet plekken in de wereld waar er geen water uit de kraan komt. Dat soort ervaringen plaatsen het leven in Nederland en blik op de wereld in perspectief, wat je ontwikkeling als mens alleen maar ten goede zal komen.

7. Broederschap
De training tot commando is loodzwaar en alleen de allersterksten blijven over. Dat levert je kameraden voor het leven op. Als jij op een training met een rugzak van 30 kilo op je rug en een temperatuur van -20 tientallen kilometers door het besneeuwde landschap van Noorwegen banjert, dan ga je automatisch een band creëren met de maten die datzelfde hebben ondergaan.

Genoeg redenen om naar de kennismakingsdagen van de Korps Commandotroepen te gaan. Heb je gesolliciteerd? Lekker bezig! Nu is het zaak om je voor te bereiden zoals je dat voor een normaal sollicitatiegesprek ook zou doen. Er wordt wel een bepaald basisniveau van je verwacht, dus zorg dat je zonder moeite 5 kilometer kan hardlopen en in staat bent om meer dan 25 push ups te doen. Om commando te kunnen worden, zul je eerst de kennismakingsdagen moeten doorstaan. Maar als jij de opleiding doorkomt, dan gaat het je gegarandeerd prachtige avonturen opleveren. Hier schrijf je je in!

In samenwerking met Defensie

Reageer op artikel:
7 redenen waarom je naar de kennismakingsdagen van het Korps Commandotroepen moet
Sluiten