9 puike tips die je kunt gebruiken bij het kopen van een trouwpak

Redactie 7 mei 2018 Entertainment

Eindelijk heb je dan het lef gehad om op je knieën te gaan en je droommeisje ten huwelijk te vragen. Je doet de verlovingsring bij haar om en je voelt je helemaal gelukkig met haar. Meer sprookjesachtiger kunnen we het niet maken. Maar dan komt het vele werk. Wie nodig je uit, wat voor feest wordt het en vooral belangrijk, wat voor trouwpak doe je aan?

Het lijkt makkelijker dan je denkt, een trouwpak uitkiezen. Geloof ons, als je in zo’n winkel staat met de gedachten: dat fix ik wel even, dan kom je bedrogen uit. Als je dan eindelijk de winkel uitloopt, komt de herinnering weer naar boven waarom shoppen toch zo zwaar is. Moet je nagaan dat dit de meest favoriete hobby is van je vriendin. Wat is de wereld toch een gekkenhuis. Wij helpen je even voordat je daar als een boer met kiespijn staat.

1. Meet je maten

Ga op dit punt niet bijdehand doen en je vrienden meten (bad joke). Meet je hele lichaam, voor en achter, onder tot boven. Dit kan echt simpel met een rolmaat, maar we begrijpen dat dit lastig kan zijn. Sommigen onder ons hebben hier ook geen zin in, begrijpen we. Neem een bezoekje aan een kostuumwinkel, zij weten wel raad.

2. Ken je lichaamsbouw

Niet alleen je maten zijn hartstikke belangrijk, ook je bouw is van uiterst belang. Je hebt mannen met een bodybuilderspostuur en anderen zijn zo dun als een botje. De ligging van je schouders zorgen weer voor een andere bouw en je wilt dat daarbij een geschikt pak bij hoort. Heel belangrijk puntje, want je wilt toch ook geen pak waarbij je stiekem te dik lijkt?

Monty Python Restaurant GIF - Find & Share on GIPHY

3. Niet té serieus

Een bruiloft is hét walhalla van traditieclichés. Als je niet graag met de meute meeloopt, dan ga je vast en zeker niet graag naar bruiloften. Die zijn er dan om uit te kotsen. Maar goed, er is drank, dus dat is dan wel weer chill. Als je je trouwpak kiest, ga dan vooral niet te catchy en serieus te werk. Een beetje humor mag wel. Een James Bond pakkie is net wat saaier als er een oranje roos ontbreekt.

4. Vraag aan je bruid wat ze chill vindt

Kijk, vele mannen houden het geheim wat ze aandoen tijdens het mooiste moment van hun leven. Om een tipje vragen bij je toekomstige bruid is helemaal niet zo’n slecht idee. Misschien vindt ze een roze trouwpak wel helemaal niet mooi of houdt ze niet van ribbeltjes.

Sassy GIF - Find & Share on GIPHY

5. Ga oriënteren

Heul belangrijk! Ga niet als een leek die winkel instappen, want dan ben geheid uren bezig. Dat wil jij niet en die winkelmedewerker maak je het dan ook een stuk fijner. Ga verschillende websites af zoals Suitsatsea of mail ons even. We komen er geheid wel uit.

6. Oog voor detail

Details zijn alles. Het is hoe we ons onderscheiden van anderen. Check dus even of je veters matchen met je stropdas of dat je roosje overeenkomt met je manchetknoppen. Klinkt overdreven, geloof ons, het is het waard.

7. Kleur, materiaal en stijl

Misschien wel een van de eerste dingen waar je aan denkt. In de zomer is een pikzwart pak niet zo heel chill. Je moet ook kunnen lopen met bepaalde pakken. Ga dus geen krokodillenleren pak huren. Kan natuurlijk, maar dan is Gangnam Style toch wel lastig ‘s avonds.

Gangnam Style Wtf GIF - Find & Share on GIPHY

8. Accessoires

Wat leuke sieraden, leuke knoopjes of roosjes zijn toffe toevoegingen aan je pak. Pas wel op dat je niet gaat overdrijven. Too much is niet zo slim. Houd dit puntje wel bescheiden.

9. Maak er een leuk uitje van

We zijn allemaal geen fan van shoppen. Stiekem kan het toch allemaal lachen worden. Nodig een goede vriend met een dosis humor uit en ga op pad. Doe een biertje op het terras voordat je de winkel binnen stapt en doe erna er nog een.

Drinking Beer Dancing GIF - Find & Share on GIPHY
Reageer op artikel:
9 puike tips die je kunt gebruiken bij het kopen van een trouwpak
Sluiten