Kleuter zorgt ervoor dat de iPhone van zijn moeder voor bijna 50 jaar vergrendeld is

Redactie 6 mrt 2018 Entertainment

Ken je dat gevoel dat je uit liefdadigheid je telefoon aan ’n jankende kut kleuter geeft en je hem vervolgens vergrendeld voor de komende 48 jaar terugkrijgt? Wij ook niet. Een vrouw uit Shanghai wel. Zij gaf haar iPhone aan haar tweejaar oude dochter en kreeg ’t toestel terug met een blokkade op het scherm van 25.113.676 minuten. Oeps.

Tja, bijna vijftig jaar wachten op de ontgrendeling van je telefoon is ook weer zo’n ding. Helaas voor haar kon de Apple Store niets voor haar betekenen en had ze twee opties. Al deze jaren koos-telefoon-loos door het leven óf de iPhone terugzetten naar fabrieksinstellingen.

Toch had de telefoon dankzij sommige versies van iOS, het beveiligingssysteem van Apple, met gemak ook tachtig jaar vergrendeld kunnen zijn. Wanneer je de toegangscode te vaak verkeerd intikt, word je eerst een minuut buitengesloten. Dit kan uitlopen naar vijf minuten, een halfuurtje en vervolgens pakt Apple gewoon een willekeurige hoeveelheid tijd. Leuk joh, dat Apple.

Voor de trouwe iPhonefanaat is er trouwens weinig te vrezen. Dit probleem treed namelijk vooral op bij mensen die hun Apple telefoon jailbreken en nog op oude versies van iOS draaien.

iPhone

Foto’s: Manners

Reageer op artikel:
Kleuter zorgt ervoor dat de iPhone van zijn moeder voor bijna 50 jaar vergrendeld is
Sluiten