Waan je als The Hoff met deze authentieke ‘K.I.T.T.’ huurauto

Redactie 5 jan 2018 Machines

Trek je leren jas aan, knoop je blouse los en begin tegen je auto te praten, want het is tijd om je innerlijke Michael Knight naar boven te halen. Stap daarna achter het stuur van een echte Knight Industries Two Thousand aka K.I.T.T. aka Pontiac Firebird. Dit is namelijk een bijna exacte kopie van de ster die een dodelijk duo vormde met David Hasselhoff in de serie Knight Rider.

Daarvoor moet je wel even een ticket naar de Amerikaanse zon van Californië boeken. Je kunt dan de glorieuze jaren ’80 herbeleven als je in Los Angeles bent, door deze perfecte KITT recreatie te huren bij auto verhuurder Turo. De auto is een Pontiac Firebird Trans Am uit 1989, compleet gemodificeerd met alle snufjes die het tot een echte KITT maken. Dus ook inclusief de karakteristieke rode voorverlichting en ‘hightech’ dashboard.

Dat ultramoderne dashboard uit die tijd, heeft zelfs een werkende KITT sprekende voicebox met de stem van acteur William Daniels met zijn karakteristiek droge uitspraken. De dagelijkse huurprijs voor de vierwielige actieheld met al deze snufjes is omgerekend 145 euro. Daarnaast beschikt de automatisch geschakelde auto over een moderne bluetooth- en USB-audioconnectie waarmee je de perfecte afspeellijst van de jaren ’80 kunt streamen.

Foto’s: Turo

Maxim

Reageer op artikel:
Waan je als The Hoff met deze authentieke ‘K.I.T.T.’ huurauto
Sluiten