Met deze apps wordt kijken naar de sterrenhemel nog een stuk vetter

redactie 9 okt 2018 Entertainment

Het is zaterdagnacht, je hebt net een paar goudgele rakkers in je maag en zwalkt richting huis. Onderweg dwalen je gedachten overal heen. Even kijk je omhoog, wat is de sterrenhemel toch prachtig. De drank laat alles draaien, maar toch blijf je daar gefascineerd staan. Veel mensen kijken graag naar de sterren: stelletjes, sterrenwachters en je tante Bea. Maar wat zie je nou eigenlijk allemaal? Met deze apps krijgt het kijken naar de sterren een compleet nieuwe dimensie. Leuk om aankomende zaterdagnacht samen met je maten eens uit te proberen. 

Star Chart

Met deze astronomie-app kun je checken waar je nou eigenlijk naar staat te gluren. Deze handig app helpt je de sterren te identificeren door middel van de gps in je telefoon. Het is net alsof je door een telescoop loert. Ook een toffe functie is dat je kan kijken hoe de sterrenhemel er aan de andere kant van de wereld eruitziet.

ISS Detector

Het ruimtestation bevindt zich op zo’n 400 kilometer boven de aarde. ISS raast met zo’n 28.000 kilometer per uur door de atmosfeer. Toch kun je met de app zoeken naar ISS, het ruimtestation kun je namelijk wel met het blote oog waarnemen.

Star & Planet Finder

Kies je lievelingsplaneet (of ster) en deze app leidt je ernaartoe. Het display geeft precies aan welke kant je op moet bewegen.

NASA Selfies

Wil je nou je maten laten zien dat ook jij daar in de ruimte bent geweest? Met deze geniale app ben jij de astronaut. Dankzij de vele achtergronden en mogelijkheden ziet het er vooral heel erg droog en hilarisch uit.

Night Sky

Deze handige app brengt je naar de beste uitzichtpunten op aard om naar de sterren te gaan kijken. Daarnaast geeft Night Sky ook nog het weer aan, zodat je niet voor jan lul je bed uitrolt.

Meer weten over de sterrenhemel? Op Discovery is het aanstaand weekend Space Weekend, zet het in je agenda vriend!

Wetenschap in beeld

Reageer op artikel:
Met deze apps wordt kijken naar de sterrenhemel nog een stuk vetter
Sluiten