Kevin Spacey laat voor het eerst sinds een jaar van zich horen in cryptische video

Redactie 25 dec 2018 Entertainment

Hij was een jaar lang compleet van de radar na de beschuldigingen aan zijn adres van seksueel misbruik. Netflix verwijderde hem linea recta uit House of Cards en ook andere filmproducenten deden hem in de ban. Maar nu laat Kevin Spacey voor het eerst weer van zich horen via een opmerkelijke video op YouTube.

Als Frank Underwood reageert hij op zijn vertrek in de serie. Zijn uitlatingen lijken een dubbele bodem te hebben, want indirect reageert hij ook op de seksuele aantijgingen. Wat je ook van hem vindt, hij weet je gelijk weer te pakken met zijn Frank Underwood stijltje. Zo zegt hij: “Ze hebben geprobeerd ons te scheiden. Maar wat wij hebben is te sterk, te machtig. Ik vertelde je mijn diepste, duisterste geheimen. En jij vertrouwde mij, ook al wist je dat je het niet moest doen.”

Geen einde

Verder insinueert hij dat zijn personage nog niet dood is: ”We zijn nog niet klaar, wat iedereen ook zegt. En ik weet dat je mij terug wil. Natuurlijk geloofde iedereen alles, dat ik alles zou bekennen waarvan men zei dat het waar was. Maar zou dat niet te eenvoudig zijn? Zo simpel is het nooit, niet in het leven en niet in de politiek. Jij zou toch niet tot een oordeel komen zonder feiten? Jij bent toch wel slimmer dan dat?”

Indirecte reactie op seksueel misbruik

Hij lijkt ook indirect, maar overduidelijk te reageren op de aanklacht over seksueel misbruik van meerdere mannen. “Als ik de prijs niet heb betaald voor de dingen die ik wel heb gedaan, dan ga ik zeker geen prijs betalen voor de dingen die ik niet heb gedaan. Ik heb nog nooit volgens de regels gespeeld, en dat vond je geweldig.”

Zowaar een teken van leven dus van Francis Underwood aka Kevin Spacey. We zijn benieuwd wat hieruit voort gaat komen. Netflix onthoudt zich van elk commentaar. In de tussentijd zal Kevin Spacey zich moeten voorbereiden op de rechtszaak, die op 7 januari voorkomt in Massachussets over seksueel vergrijp. Hieronder kun je de inmiddels al bijna 4 miljoen keer bekeken video van Kevin Spacey bekijken.

Reageer op artikel:
Kevin Spacey laat voor het eerst sinds een jaar van zich horen in cryptische video
Sluiten