Deze revolutionaire kettingloze concept bike gaat zorgen voor de beste fietsen ter wereld

Redactie 14 jul 2018 Entertainment

Met je handen vies van kettingsmeersels en een half uur te laat kom je bezweet de collegebanken of je werk binnen gestrompeld. Niet echt een lekker begin van de dag, de klote fietsketting ook, valt er veel te vaak af. Gelukkig is daar het fietsmerk CeramicSpeed. Samen met de universiteit van Colorado ontwikkelden zij een kettingloze fiets die veel efficiënter is dan normale fietsen.

Kettingloze fiets

Nederland is bij uitstek het fietsenland van de wereld, iedereen hier kent de problemen van een fiets. Veel van die problemen lijken rondom de ketting te zitten, als hij te slap is valt hij er af en die er weer op zetten is, zonder vieze handen te krijgen, niet altijd zo makkelijk. Nu is er een fietsontwerp dat geen ketting nodig heeft.

Meest efficiënte fiets ter wereld

CeramicSpeed ging een samenwerking aan met de Mechanical Engineering Department van de universiteit van Colorado om een beter concept van de fiets te ontwerpen. Zij kwam met een fiets zonder ketting waarvan ze beweren dat het de meest efficiënte fiets ter wereld is. In plaats van een ketting, gebruiken ze een soort staaf die er niet vanaf kan vallen. Daarnaast is er de helft minder frictie waardoor je uiteindelijk harder kan gaan en de fiets efficiënter is. Voor minder kracht ga je even hard, dat is super als je windje tegen hebt natuurlijk.

Driven

Het uiteindelijke resultaat is een fiets die 99 procent efficiënt is en bij de naam ‘Driven’ gaat. Alhoewel het slechts in de prototype fase zit heeft de fiets al prijzen gewonnen. Het won de zeer bijzondere Eurobike Award, een competitie waar 365 fiets ontwikkelaars meedoen. Niet slecht. Hopelijk zal het niet lang duren eer het product op de markt verschijnt en we zelf een rondje kunnen crossen. Voor meer informatie ga naar de CeramicSpeed webiste. Check de video hier beneden om nog een keer uitgelegd te krijgen waarom deze fiets zo awesome is:

Foto: CeramicSpeed

Reageer op artikel:
Deze revolutionaire kettingloze concept bike gaat zorgen voor de beste fietsen ter wereld
Sluiten