Johnny de Mol over Chivas, Talpa en zijn nieuwe theatertour

redactie 25 Jun 2019 Entertainment

Het leven lacht Johnny de Mol toe. De 40-jarige presentator werd vorig jaar de trotse vader van zijn zoontje en een tweede kind is ook in aantocht. Dat is zeker geen reden om het rustiger aan te doen. De creatieve duizendpoot heeft een overstap gemaakt naar Talpa, verbond zichzelf als ambassadeur aan het whiskymerk Chivas en start binnenkort met zijn eigen theatertour. FHM sprak met hem over zijn leven als vader, zijn ambities bij Talpa en zijn meest legendarische feestje in Miami.

Johnny! Je bent ambassadeur geworden van Chivas Whisky. Ben je zelf ook een groot whiskyfan?
Dat ben ik en was ik altijd al. Natuurlijk zou het wel typisch zijn als ik zou zeggen dat ik altijd al Chivas dronk, maar dat is ook echt zo! De missie van Chivas spreekt me ook heel erg aan. In 1801 werd het merk opgericht in Schotland. Toen al hadden ze oog voor hun omgeving, maatschappij en de kwetsbare medemens. Dat sociaal betrokken gevoel wilde Chivas een aantal jaar geleden terughalen. In plaats van op de Miljonair Fair te staan zoals eerst. Een voorbeeld hiervan is de sociale startup-competitie Chivas Venture. Hiermee stimuleren ze jonge ondernemers die de wereld beter willen maken in de vorm van duurzaamheid en een positieve impact op de wereld. Zo ben je dus whisky aan het drinken én iets goeds aan het doen. Dat zijn natuurlijk twee uitersten, maar die gaan goed hand in hand; het leven vieren en er ook bij stil staan. Deze samenwerking is dus op mijn lijf geschreven.
Wanneer smaakt een whisky voor jou het beste?
Het lekkerste moment is altijd na het eten, maar dan het liefst buiten de deur. Na de pannenkoeken met de kinderen en dan een whisky drinken gaat natuurlijk nergens over. Het moeten wel bijzondere momenten zijn.
En dan ben je binnenkort ook te zien in het theater, wat is daar het verhaal achter?
Klopt! 19 september gaat mijn tour officieel in première, maar de try-outs beginnen deze maand al. Het zal gaan over mijn wereldbeeld nu ik 40 jaar ben geworden. Ik behandel allerlei verschillende thema’s, denk daarbij aan mijn programma’s, met een lach en een traan. Ik doe dat op mijn eigen wijze, zonder belerende vinger, vanuit het hart en met een knipoog. Bereid je dus voor op een avondvullend programma met verhalen over mijn familie, goede doelen en mijn rock & roll leven. Dat doen we onder begeleiding van een fantastische band onder leiding van mijn neef Julian Vahle. De tickets zijn trouwens hier te koop.
Je bent overgestapt naar Talpa. Wat heeft de doorslag gegeven?
Mijn contract liep af en natuurlijk is het ook leuk om weer met die ouwe (red: John de Mol) te werken. Verder verandert er niet zo veel. Zo werk ik achter de schermen nog met precies dezelfde mensen als eerst. We hebben wat minder kijkcijfers maar we zijn hard aan het werk om dat recht te trekken. We zijn op de goede weg en ik ben dan ook vol vertrouwen dat we voor elkaar gaan krijgen met z’n allen.
Hoe gaat zo’n gesprek met je vader over een overstap naar Talpa? Zegt ie dan, hey Johnny, kom eens even gezellig terug bij mij?
Ja! Zo ging het wel ongeveer. Na een etentje vroeg hij me iets van ‘je contract loopt af, wat dacht je ervan?’. Waarop ik reageerde met: ‘Tsja, dan moet je even mijn agent bellen’.
Waar kijk je het meest naar uit bij Talpa?
We zijn nu allemaal nieuwe dingen aan het ontwikkelen. Verder mag ik natuurlijk weer reizen voor Waar is de Mol. Ook zijn we bezig met een nieuw seizoen voor Down met Johnny. Ik maak altijd humanitaire programma’s met een lach en traan en dat mag ik bij Talpa ook blijven doen.”
Je moet kiezen: Down met Johnny of Waar is de Mol? Welke kies je en waarom?
Ik vind het allebei even leuk. Als ik echt moet kiezen dan zou ik voor Down met Johnny gaan. Met die mensen maak je echt een groei mee. Je ontmoet ze als verlegen iemand, die zet je in hun kracht en dan komt er iemand voor terug met heel veel zelfvertrouwen. Een heel mooie spanningsboog is dat. Waar is de Mol is natuurlijk prachtig met al dat reizen en kamperen, maar als ik echt moet kiezen dan ik voor Down met Johnny gaan.

Met Waar is de Mol heb je een schitterend reisprogramma gemaakt. Welke reis vond je het mooiste?
Jeetje we tikken dit jaar de 70ste reis aan dus dat is heel lastig kiezen. Ik vind Zuid-Amerika altijd te gek. Argentinië bijvoorbeeld of de Amazone afgaan in een kano met alleen een paar aardappelen en verder alles zelf vangen. Dan ben ik helemaal in mijn element. Naast André Hazes ga ik dit jaar ook met Patrick Kluivert op pad en we hebben nog meer verassingen in petto.

Wat voor een programma staat bovenaan je lijstje om nog een keer te maken?
Toen ik begon met Down met Johnny hebben we wel een ander beeld laten zien en het uit de taboe sfeer gehaald. Wat momenteel veel speelt is mensen met burn-out, met autisme, met borderline en andere geestelijke problemen. Daar zit nog een soort taboe op dus in die hoek zou je het dan moeten zoeken.
Misschien heb je meegekregen dat de FHM500 weer is gepresenteerd. Wat is jouw top-5 mooiste vrouwen van Nederland en waarom kies je voor hen?
Op 1 staat natuurlijk mijn eigen vrouw (Anouk van Schie), op 2 Lucy Hopkins, de vrouw van Dinand Woesthoff, op 3 Katja Schuurman en op 4 staat Wendy van Dijk. En op 5… doe maar Linda de Mol, hahaha.
Vroeger stond je bekend als een echte vrouwenverslinder. Nu heb je een vrouw en een zoontje. Hoe bevalt het papa-leven?
Ja prima joh! Ik denk dat ik er het maximale uit heb gehaald en daar kan ik tot ik in het bejaardenhuis zit wel op teren met mijn vrouw. Het getrouwde leven buiten de stad en met een kind bevalt me echt uitstekend. We hebben de dikste lol samen en ik vind het wel goed zo.
Dat zou je twintig jaar geleden niet tegen je gezegd moeten hebben?
Nee en vijf jaar geleden ook niet, haha!
Toch mooi dat ze die omslag gegeven heeft dan…
Dat wel inderdaad. Anders zou het ook een beetje treurig zijn. Hoewel iedereen dat voor zichzelf moet weten natuurlijk. Ik ben in ieder geval hartstikke happy en vind het helemaal cool zo.
Wat is het meest romantische wat je voor een vrouw hebt gedaan?
Ha! Dat ga ik jou niet vertellen jongen. Nee, geintje. Wat je vooral moet doen is voor iemand koken. Daar scoor je wel punten mee. Niet eens uiteten, gewoon thuis, kaarsje aan, muziekje erbij en zelf in de keuken gaan staan. Lekker tegen de vrouw zeggen: blijf jij vooral zitten, je hoeft niks te doen. Als je dan wat dingen in de pan gooit en je bereidt het allemaal mooi voor, staat daar in de keuken van links naar rechts een beetje in die pannen te roeren… Nou dan gaan ze wel hoor.
Je hebt het nodige meegemaakt in je leven. Kan je het meest legendarische feest beschrijven dat je ooit hebt meegemaakt?
Ik denk dan altijd terug aan de bootfeesten in Miami van Sasha & John Digweed tijdens het Winter Music Conference. Dat was op een jacht met een mannetje of 350 terwijl je met twee van de beste DJ’s ter wereld de hele dag door Miami vaart. Elk jaar weer een hoogtepunt.
Als je nu terugkijkt op je jeugd en het opnieuw zou mogen beleven. Welk advies zou je je 18-jarige zelf dan geven?
Ik zou niet veel anders doen. Natuurlijk zou ik zeggen ‘probeer er nog meer uit te halen’ maar dat gaat bijna niet haha. Iedereen moet zijn eigen pad kiezen, zijn eigen valkuilen ontdekken en dan word je wie je bent.

Favorieten van Johnny de Mol

Land: Argentinië
Artiest: Eddie Vedder van Pearl Jam. Toen ik een jaar of 13 was kwam de eerste plaat van ze uit en dat sprak me gelijk enorm aan.
Festival: Loveland Festival. Daar kom ik al vanaf dag 1 heel graag, goede muziek en met het Sloterpark een mooie locatie aan het water.
Restaurant: Restaurant Breda in Amsterdam. Ik woonde daar vroeger op de hoek, echt super lekker eten, de bediening loopt lekker op sneakers rond dus geen opgedirkt gedoe. Soms ging ik er ook heen om even een biertje te vatten.
Muziekalbum: Alles van Biffy Clyro
Nederlandse voetballer: Donny van de Beek
Televisieprogramma: Pauw & Jinek
Presentator: Rick Brandsteder
Auto: Kia Stinger. Ik ben niet echt een autofanaat, maar daar rij ik nu en het is echt een bloedsnelle wagen.

Reageer op artikel:
Johnny de Mol over Chivas, Talpa en zijn nieuwe theatertour
Sluiten