Jippie! Nu tijdelijk gratis te hard rijden op Nederlandse snelwegen

luc 13 mei 2015 Entertainment

Jullie hebben het misschien al meegekregen; politiewerknemers zijn al wekenlang acties aan het voeren om meer salaris te krijgen. Dit keer hebben ze een plannetje bedacht waarmee de aandacht toch wel getrokken zal moeten worden. Flitspalen en controleapparatuur zijn namelijk minder streng afgesteld, waardoor er op talloze locaties 20-30 km/u harder gereken kan worden als normaal het geval is. Hierdoor zullen er minder boetes worden uitgedeeld en kan dit de staatskas duperen met miljoenen euro’s. Flink doorgassen dus de komende dagen!

Let wel op! De snelheden verschillen namelijk per controleapparaat. Zo staat bij radarcontroles de drempelwaarde 20 km hoger dan normaal. Dit betekent dat als deze normaal gesproken op 100 km/u staat, je nu 120 km/u kunt rijden zonder bekeurd te worden. En omdat er altijd een marge is van 7 km/u kun je je snelheid zelfs verhogen naar 127 km/u. Toch lekker! Als de politie controleert met behulp van laserguns, krijg je zelfs pas een boete wanneer je de snelheid met meer dan 30 km/u overschrijd.

Ook zal de politie minder bekeuringen uitdelen voor het niet dragen van een gordel of niet handsfree bellen. Ook met rollerbanktesten voor scooters wordt soepeler naar de regels gekeken.

Minister Ard van der Steur van Veiligheid en Justitie heeft gereageerd op de acties met dat er simpelweg geen geld meer is om aan de politie-werknemers te besteden. Nou, kunnen wij nog een tijdje doorknallen. 

Reageer op artikel:
Jippie! Nu tijdelijk gratis te hard rijden op Nederlandse snelwegen
Sluiten