Japanners maken waanzinnige dieren creaties van rijstroken

Redactie 5 okt 2017 Entertainment

In ons land is het dor, guur en nat, maar op veel plekken in de wereld is de herfst een seizoen van het oogsten. De festivals die er zijn om dit oogstfestijn te vieren vinden daarom in deze tijd over de hele wereld plaats. In Noord-Japan is tijdens het Wara Art Festival onlangs het rijstseizoen september-oktober afgetrapt. Het is een te gekke en pientere manier om de overblijfselen van de rijst oogst te hergebruiken.

Wara Art Festival vindt sinds 2008 in de stad Niigata plaats, waar het begon als een creatieve samenwerking tussen de toeristische sector van de stad en de Musashino Art University. Rijststroken werden ooit in Japan veel gebruikt om diverse goederen te produceren, zoals tatami matten, maar is in de meeste gevallen is dat nu vervangen door hout en kunststof.

Ook in het verre oosten staat de techniek voor niets. Daarom hebben de stroken een nieuw waanzinnig doel gekregen. De studenten van Musashino werkten sinds drie jaar samen samen om de velden van Niigata te vullen met reusachtige beelden van dieren gemaakt van gebonden rijststro. Het eindresultaat van de ware kunstwerken die op het 2017 festival tentoongesteld staan, gemaakt van de overblijfselen van de rijst, is in een woord verbluffend te noemen.

Foto’s:Wara Art Matsuri

Boredpanda

Reageer op artikel:
Japanners maken waanzinnige dieren creaties van rijstroken
Sluiten