Jan Versteegh: ‘Gaite Jansen is de mooiste vrouw van Nederland’

Redactie 4 feb 2015 Entertainment

Met Geraldine en Gwen als schitterende collega’s is BNN-presentator Jan Versteegh een gelukkig mens. Vanavond start een nieuw seizoen Spuiten & Slikken. FHM belde hem op en sprak met Jan over pillen poppen voor de camera, Tinder en de mooiste vrouwen van Nederland.

Een nieuw seizoen van Spuiten en Slikken staat voor de deur. Wat gaan jullie allemaal doen?
Jaaa, ik heb heel veel zin in het nieuwe seizoen. We gaan allereerst naar de dinsdagavond. Dat is spannend om op een nieuwe dag uit te zenden. Ik ga weer zowel met als zonder Gwen op pad. Er komt een item waarin we laten zien hoe de eerste keer anale seks is voor homo’s. Heteroseksuelen krijgen al nauwelijks seksuele voorlichting, voor homo’s is er helemaal amper voorlichting. Dus maken wij een daar een item over waarin we laten zien hoe ze dat het beste kunnen aanpakken. Dat had als resultaat dat ik bij twee jongens op bed zat die anale seks met elkaar hebben. Dat was wel een aparte gewaarwording.

Awkward…
Hoe normaler jij blijft doen des te normaler het voor hen is. Het is natuurlijk een wat andere werkdag dan voor mensen met een kantoorbaan. Maar ik ga er luchtig mee om.

Ga je nog drugs testen?
Ik ga de combinatie van alcohol en cocaïne testen en ik ga samen met Gwen kijken hoe de dinsdagdip is. Daarvoor zijn we afgelopen zaterdag naar Click geweest en we zijn helemaal de weg kwijt geraakt.

Is het niet kut om dat voor camera te doen?
Nee, ik vind het minder kut om voor de camera te doen dan in mijn privétijd. In mijn privétijd komen veel mensen naar je toe: ‘Hé jij bent toch Jan van tv. Lekker naar de kloteee’. Nu zien ze waarom ik het doe. Omdat ik aan het werk ben. Daardoor spreekt men je minder snel aan.

Kwam je bij BNN bleu binnen op het gebied van drugsgebruik?
Tijdens mijn studie heb ik wel twee wilde jaartjes gehad waarin ik samen met een huisgenoot wel wat dingen voor het eerst heb geprobeerd. Maar altijd in een veilige setting en in een vertrouwde omgeving. Ik heb dus wel wat dingen geprobeerd, maar was zeker geen grootgebruiker.

M’n zus kwam je tegen op Tinder. Veel Tindermatches gebatst?
Nee man. Dat was geen doen. Ik zou iedereen die televisie maakt of semibekend is afraden om op Tinder te gaan. Het enige wat meisjes zeggen is: ‘Hé, jij bent toch Jan van televisie’. Dan ben ik gelijk niet meer geïnteresseerd. Ik heb het na twee dagen weer verwijderd. Ik vond het verschrikkelijk.

Op wat voor type vrouwen val je?
Ik val op eigenzinnige, intelligente, langbenige vrouwen. Ze moet voor zichzelf denken en dat ook durven zeggen. En ja, ik hou gewoon van lange, slanke benen.

Heb je een celebrity crush?
Ja. Ze is volgens mij net bevallen. Niet van mijn kind. Dus dat is helemaal niet zo leuk. Voor mij dan. Blake Lively. Zij is een superlekker wijf en girl next door ineen. Ze is een chick waarvan je elke keer als je naast haar wakker wordt denkt: ‘zij is zo lekker man, hoe heb ik haar ooit geregeld?’. Maar tegelijkertijd is het ook een vrouw waarbij je denkt: ‘Ik kan haar misschien nog wel krijgen ook’. Ze heeft ook echt die girl next door-factor. En nu heeft ze een kind van Ryan Reynolds… Fuck Ryan Reynolds man! Die gast had het met Alanis Morissette. Iewl. Hoezo mag hij ineens de lekkerste wijven daten?

Standaardvraag voor een mannelijke FHM- geïnterviewde: Wat is je top-3 mooiste vrouwen van Nederland?
Oeh, lastig. Op drie staat Imaan Hamman. Ze is een opkomend model, doet alle grote shows. Laatst liep ze nog bij Victoria’s Secret. Ik vind haar héél mooi. Prachtige vrouw. Op twee staat Geraldine Kemper. Ger is gewoon een heel erg leuk wijf. Ze is goed in d’r werk, je kan heel erg met haar lachen en ze is een ontzettend mooie vrouw bovendien. Maar de allermooiste vrouw van Nederland is Gaite Jansen. Mijn god, wát een lekker wijf. Gaite, bel me! Wil je de moeder worden van m’n kinderen? (Gaite: het nummer van Jan is bij de redactie bekend, red.)

Met Geraldine én Gwen heb je twee van de meest begeerde vrijgezelle dames van Nederland als directe collega’s. Nee, we zijn niet jaloers. Heb je wel eens iets met Geraldine of Gwen uitgespookt? Dat vragen heel veel mensen. Het antwoord is op allebei nee. Met Ger zou het een beetje zijn alsof ik met m’n zus zou doen. Dat zou raar zijn. Die spanning is er gewoon niet tussen ons. En tussen Gwen en mij is er gewoon niks gebeurd. Je werkt heel intensief samen, dus dan heb je geen tijd om ook nog met elkaar te liggen vozen joh. Daarnaast ben je gewoon collega’s. Maar het is natuurlijk wel heel fijn dat ik met zulke mooie mensen nauw samen mag werken. Ik voel me een bevoorrecht mens.

En of! Wat zijn je ambities voor de toekomst?
Ik zit bij BNN op een fantastische plek. Ik ben geenzins van plan om daar weg te gaan. Het zou wel heel leuk zijn op termijn andere programma’s te doen. Daarom is het nu ook zo leuk dat ik 3 Op Reis Backpack mag gaan doen samen met Geraldine.

Backpacken met Geraldine? Fuck your life. Wat gaan jullie doen dan?
We gaan samen 40 dagen non-stop backpacken door Europa. Het komt in juni op televisie en wordt achttien dagen achter elkaar uitgezonden zodat mensen de reis dagelijks kunnen volgen. Wat leuk is aan het programma is dat we gaan backpacken met het budget waar mensen normaal ook mee backpacken. Na een draaidag gaan we dus gewoon in een hostel in een dorm room slapen en niet in een fancy hotel. Kijkers kunnen trouwens tot eind februari een filmpje insturen (backpack.bnn.nl) waarin ze moeten vertellen met welk deel van de reis ze graag mee zouden willen en waarom ze reizen zo leuk vinden. De beste mogen inzendingen mogen met mij en Ger mee backpacken waar zij een videovlog over maken voor de site. De vier beste vloggers mogen vervolgens met ons mee naar een droombestemming. Daar maken ze óók weer een vlog van en de uiteindelijke grote winnaar krijgt een eigen item in 3 Op Reis.

Vet! Waar gaan jullie allemaal heen?
We gaan van Amsterdam naar Parijs, verder naar Bordeaux, Bilbao, Madrid, Barcelona, Marseille, Milaan, Venetië, Rome, Brindisi en Athene. Ik heb overal zin in, maar Venetië vind ik ondanks het toerisme gewoon heel tof.

Jij gaat met Geraldine naar Venetië en Parijs… Verdomme Jan!
Haha, ik denk wel dat dat feit wat mannen jaloers maakt. Ik besef terdege dat ik een gezegend mens ben.

Wil je tot slot nog iets kwijt?
Ik heb nog nooit een aflevering van Boer Zoekt Vrouw gemist. Daar schaam ik mij ook totaal niet voor. Ik hou van de pijnlijke stiltes. Van hoe klunzig sommige mensen met het andere (of hetzelfde) geslacht om kunnen gaan. Die kneuterigheid vind ik fantastisch. Ik hou gewoon heel erg veel van Boer Zoekt Vrouw.


Mannentips van Jan

Film:
Simon, de beste Nederlandse film ooit. Gemaakt door Eddy Terstall. Iedere man moet die film gezien hebben.

Muziek:
Mensen moeten luisteren naar Akwasi. De rapper die in 2015 z’n doorbraak bij het grote publiek gaat beleven.

Eten: Sequenza in Den Haag. Van buiten zou je niet zeggen dat het een restaurant is, je moet weten dat het er zit. Het eten is daar echt voortreffelijk.

Festival: Boom Festival in Portugal. Ik ben daar geweest voor Spuiten en Slikken Op Reis. Een festival dat één keer in de twee jaar wordt gehouden waar 40.000 man op afkomt. Een soort hippiefestival. Je hebt er ook groentetuinen enzo.

Reis: Belize. Ik was daar van de zomer met m’n beste vriend. We hebben een tour gedaan waarin we op zoek gingen naar zeekoeien. Wat een vette beesten. Er zijn er niet zo heel veel meer in het wild, dus ga ze zien voordat je ze alleen nog maar in Artis kan bewonderen.

Date-activiteit: Je moet een meisje vragen of ze bij jou langskomt en dan heel lekker voor haar gaan koken. Ook de liefde van de vrouw gaat door de maag.Spuiten en Slikken, vanaf dinsdag 3 februari, 22.05 uur, BNN, NPO 3

Tekst: Chris Riemens
Foto: Frank Ruiter

Reageer op artikel:
Jan Versteegh: ‘Gaite Jansen is de mooiste vrouw van Nederland’
Sluiten