Italië geeft historische kastelen gratis weg

Redactie 23 mei 2017 Entertainment

Heb je ooit gedroomd van een eigen kasteeltje? Dan is het nu je kans om die langverwachte wens in vervulling te laten gaan want Italië gooit een hele voorraad aan nationaal erfgoed in de uitverkoop en het is ook nog eens gratis op te halen!

Tot en met 26 juni kun jij je aanmelden om één van 103 kastelen, villa’s en landgoederen te bemachtigen. Het buitengewoon goede nieuws is dat je geen cent hoeft neer te leggen om in het bezit te komen van een van deze topstukken.

lianem/123RF

Het iets minder goede nieuws is dat je wel moet opdraaien voor de restauratiekosten want er is een hoop achterstallig onderhoud dat snel moet gebeuren als je niet wilt dat het gebouw instort.

De Italiaanse staat hoopt met deze opmerkelijke actie dat vermogende mensen investeren in erfgoed en een nieuwe bestemming vinden voor de vervallen kastelen. Het staat de toekomstige eigenaren compleet vrij om te beslissen wat ze doen met de historische gebouwen. Een spa, hotel, restaurant of woonhuis is allemaal mogelijk.

MattC77

Zo proberen de Italianen ook om achtergelegen regio’s van een toeristische impuls te voorzien en de druk te verlichten bij de populaire vakantiebestemmingen als Venetië en Rome waar het drukker is dan op de huishoudbeurs.

Mocht je dit jaar achter het net vissen, wees dan niet getreurd: de komende twee jaar wil Italië nog 200 kastelen en villa’s in de uitverkoop zeten!

Bored Panda

Reageer op artikel:
Italië geeft historische kastelen gratis weg
Sluiten