Irakese soldaten peppen zich op voor de strijd met American Sniper en Call of Duty

redactie 6 nov 2016 Entertainment

Krijg je wel eens een kick van een goede oorlogsfilm of een vet schietspel? Het blijkt dat jij dan niet de enigste bent. Volgens de Daily Caller peppen de Irakese soldaten zich op met oorlogsfilms en games voordat ze het opnemen tegen de mujahideens van IS.

Het Najaf bataljon, onderdeel van de Iraakse veiligheidstroepen, hebben vijf maanden hard getraind voordat ze begonnen aan de strijd met IS om Mosul. Tijdens de trainingsperiode keken de soldaten naar films als, American Sniper en The Expendables. De favoriete film van hun hoogste officier, Lt. Col. Ali Hussein Fadil, is Black Hawk Down.

Naast deze films zegt de LA Times dat dit bataljon ook de populaire shooter Call of Duty speelt. Het is ook niet alleen de entertainment waar deze strijders de Amerikanen dankbaar voor mogen zijn. Ze hebben namelijk ook een hoop Amerikaanse spulletjes om oorlog mee te voeren. Zoals humvees en de iconisch Amerikaanse M4 en M16 assault rifles.

“Our supplies, training and equipment are American,” Zei Fadil tegen de Los Angeles Times, “but I’m an Iraqi soldier.” Inmiddels duurt de strijd om Mosul voort en wij hopen uiteraard het beste voor deze strijders die tegen IS vechten. Het zou dan de eerste keer zijn dan een oorlogsfilm of spel ook daadwerkelijk, naast entertainen, een ander goed doel heeft gevonden.

Bron: Daily Caller / LA Times

Reageer op artikel:
Irakese soldaten peppen zich op voor de strijd met American Sniper en Call of Duty
Sluiten