Interview met de Belgische spelmaker Kevin de Bruyne

redactie 28 aug 2016 Entertainment

De Belgische topvoetballer Kevin de Bruyne is een fenomeen. De international en nummer 17 van Manchester City had afgelopen januari een moeilijke start bij zijn nieuwe club. Door een knieblessure kon hij een tijd niet mee voetballen. Gelukkig was het slechts van korte duur en was hij na twee maanden weer klaar voor de strijd. De 25-jarige middenvelder scoorde drie keer in de eerste tien dagen terug op het veld en liet hij zien waarom City zoveel geld (74 miljoen euro) voor hem had neergelegd. Een interview met de verfijnde roodharige spielmacher. 

Hoe is het voorseizoen tot op heden bevallen, ben je direct weer in de flow gekomen?
Ik ben afgelopen vrijdag pas weer begonnen en voor mij is het nu vooral fysiek werk omdat ik wat later ben gestart dan de anderen. Natuurlijk heb ik niet teveel terrein verloren door het EK maar nu is het belangrijk om zo snel mogelijk terug te komen en in vorm te raken, zodat ik het team kan helpen.

Wat kan je ons vertellen over het werken met Pep? Verheug jij je daar erg op?
Ik heb er erg veel zin in. Ik ben bij een aantal meetings geweest en heb de trainingen gevolgd. Het is iets tactischer vanwege zijn velen ideeën. Ik kijk er naar uit om weer te gaan spelen en deze ideeën in de praktijk te brengen.

Waar komt jouw aanvallende speelstijl vandaan? Keek jij in je jeugd naar bepaalde spelers of is het altijd een natuurlijk gegeven geweest om aan te vallen en kansen te creëren in plaats van te verdedigen?
Ik denk dat het meer iets is wat ik ontwikkeld heb tijdens mij jeugd. Ik bewoog mij altijd dichter naar de goal, wilde altijd scoren en iets creëren. Ik denk dat ik het altijd in mij heb gehad om meer aanvallend dan verdedigd te spelen.

Wie waren de spelmakers waar je als kind naar keek en dacht “ik zou graag zoals hen willen spelen”?
Ik keek altijd erg op tegen Zidane en Ronaldinho. Twee compleet verschillende voetballers maar ja, zij waren echt ongelooflijk. Iedereen heeft zijn eigen stijl maar ik bewonder de manier waarop zij op dat moment speelden.

Even over je schoenen je hebt de Magista 2. Het zijn kunstwerkjes als je ernaar kijkt. Zou je kunnen zeggen dat je deze creatieve eigenschappen zowel binnen als buiten het veld deelt?
Ja. Ik denk dat ik een creatieve voetballer ben op het veld. Dit is de juiste schoen voor mij persoonlijk. Mijn voet voelt in contact met de bal, de schoen zit heerlijk en ik kan snel en met veel vertrouwen alle kanten op bewegen.

Slimme schoenen voor een slimme speler, je bent gewisseld van Mercurial naar Magista, hoe was die overgang?
Ik voel me goed. Ik speelde al sinds mijn tienerjaren op de Mercurial maar toen ik eenmaal de Magista 2 een paar keer had uitgeprobeerd was ik klaar voor een verandering. Hij is licht, zodat ik het nodige kan belopen maar geeft mij tegelijkertijd ook een goed gevoel met de bal wat essentieel is voor mijn spel.

Je staat op het veld, met je gezicht naar de goal. Hoe voelt dat ene moment als je de kans hebt die splijtende pass te geven, is dat moment opwindend?
Op dat moment ben ik denk ik het meest gefocust. Je wil alleen maar je ploeggenoot helpen om te scoren zodat je uiteindelijk kunt winnen. De opwinding komt meestal pas als de bal tegen de touwen aanvliegt.

Je vertelde over de competitieve druk. Elke dag binnenkomen en trainen bij de fantastische voorzieningen van Manchester City, geeft jou dat net dat extra waar je op kickt?
Natuurlijk, ik bedoel sinds mijn kinderjaren vond ik het leuk om competitief te zijn. Ik ben altijd competitief, ongeacht welk spelletje. Het duurt nog wel een hele poos, maar de competitiviteit zal een van de grootste dingen zijn die ik zal missen wanneer ik stop met voetballen.

Reageer op artikel:
Interview met de Belgische spelmaker Kevin de Bruyne
Sluiten