Wij houden ontzettend van hamburgers. Laten we daar geen geheim van maken. We houden van de smaak, het gemak, de snelheid waarmee je ze maakt en de nasmaak die ze achterlaten. Een dag, speciaal voor hamburgers, is een heerlijke dag waar we met z’n allen gebruik van moeten. Vandaag is die dag. 28 mei staat in de boeken als Internationale Hamburger Dag, dus daar moeten we gebruik van maken. 

Je zou denken dat deze heerlijkheid afkomstig is uit Hamburg, maar hoe mooi het ook zou zijn, die verhalen zijn nonsens. Desalniettemin heeft de hamburger wel een gedeeltelijke oorsprong in Duitsland, maar is ‘ie eind 19e eeuw ontstaan in de VS. In die tijd kwamen een hoop Europeanen naar Amerika. Veel van hen reisden via Hamburg, waar ze voor het eerst kennismaakten met de frikadel. Een gerechtje dat leek op biefstuk, maar was gemaakt van gehakt, brood en uien. Een broodje dat al snel razendpopulair werd in Amerika, waar het werd op de menukaart stond onder de noemer Hamburger steak. Zo groeide het uit tot het populairste broodje aller tijden.

Tot zover een stukje geschiedenis. laten we overgaan tot de orde van de dag. Vier International Hamburger Day met ons mee! Bel je vrienden op en haal gehakt, augurk, kaas, eieren, tomaat, sla, komkommer, bacon, ketchup, mayo en bier in huis om de meest formidabele burgers ooit te fabriceren. Hieronder hebben we alvast wat inspiratie voor je verzameld. Eet smakelijk!

Burger Day 😋 – Tag a friend! By @dennistheprescott, cc: @lifestylecuisine

A post shared by The Luxury Lifestyle Magazine (@luxurylifestylemagazine) on

モーニンググラスコーヒーカフェでハンバーガー。 プレミアムフライデーはバーガーナイトなので、フードはバーガーのみなんだそうな。 ボリュームたっぷり、バーガー。 パンが美味しいー❤️❤️ マカロニチーズパンケーキ、食べたかったなあ。 #モーニンググラスコーヒー #モーニンググラスコーヒー大阪 #モーニンググラスコーヒープラスカフェ #mornigglasscoffee #大阪カフェ #大阪#osaka #cafe #osakacafe #coffee #coffeeshop #もちろんコーヒーも飲んだよー #bugernight #hamburger

A post shared by Narano Sakura (@narano_sakura) on

∗ 自分の自由な時間 誰と過ごすかってやっぱり大事 ∗ 疲れた気持ちも回復する◟̆◞̆୨୧˖ ∗ ∗ 写真は先週末のランチ ∗ 美味しいハンバーガーが食べられるお店 だれか知らないですか〰︎🍔💓 ∗ ハンバーガーにポテト 幸せの組み合わせ…笑 ∗ ∗ #自由な時間#友達#friend#happy#goodtimes #enjoy#fun#goodday#ハンバーガー#hamburger#ポテト#potato#junkfood #foodpic#instafood#yummy#instapic#instahappy#smile#yolo#friday#過去pic

A post shared by Yuki (@yukkori3) on