Indrukwekkende beelden van docu over de oorlog in Vietnam

Redactie 15 jan 2017 Entertainment

Een van de meest smerige oorlogen aller tijden is de Vietnamoorlog. De strijd ging tussen Zuid-Vietnam en Noord-Vietnam, waarbij het zuiden was georiënteerd op Amerika en het noorden op de Sovjetunie. Beide wereldmachten stuurden soldaten en wapens waardoor het conflict totaal escaleerde. De oorlog duurde van 1955 tot 1975 en eiste honderd duizenden slachtoffers, waaronder heel veel burgerslachtoffers. Het was een vieze oorlog waarin napalm werd gebruikt om dood, verderf en een karrenvracht aan ellende te zaaien.

De Amerikaanse zender PBS maakte een documentaire over de oorlog: The Vietnam War. Een 18 uur durende film gemaakt door director Ken Burns. 18 uur is wat lang, maar dat het interessant gaat worden maken de eerste beelden wel duidelijk.

In de clip wordt ingegaan op Operation Linebacker II, beter bekend als The Christmas Bombing, waarbij meer dan 1000 burgerslachtoffers vielen door de bombardementen.

De docu zal in september worden gereleased op CBS. De film zit vol met urenlange nieuwe muziek van de gitarensnoeiers van Nine Inch Nails.

Reageer op artikel:
Indrukwekkende beelden van docu over de oorlog in Vietnam
Sluiten