Indoor-plantenbak haalt de volkstuin naar binnen

Redactie 25 feb 2017 Entertainment

Er zijn nog maar weinig mensen die tegenwoordig in de buitenlucht wonen en leven, de meeste van ons moeten het gewoon doen met een appartementje waar niet al te veel ruimte beschikbaar is. Ook in grote, betonnen kantoorpanden schiet het buitenleven er weleens bij in.

De architecten Mads-Ulrik Husum en Sine Lindholm werken bij het Deense designbureau Space10 en proberen op een innovatieve manier met architectuur en leven om te gaan. Samen ontwikkelden zij de Growroom: een indoor plantenkast in verschillende formaten die je overal kan neerzetten.

Nu vallen Deense designbureaus ons over het algemeen niet zo op, maar deze wel. Dat komt omdat Space10 wordt gesteund door de Zweedse woonreus IKEA die er maar wat graag werk van wil maken om de Growroom aan de man te brengen. IKEA heeft genoeg mogelijkheden om ervoor te zorgen dat deze plantenbak voor iedereen zonder volkstuintje straks beschikbaar is.

Zoals we gewend zijn van de Zweden is ook dit product makkelijk in elkaar te zetten met niets meer dan een inbussleuteltje. Het ontwerp is verdeeld in lagen en zorgt ervoor dat alle planten zo optimaal mogelijk in het licht staan. Voor de jongens met groene vingers onder ons: de Growroom is dus zeer geschikt voor je thuiskweek. We zijn wel benieuwd wat voor naam IKEA erop plakt. Gärden, Vølkstuin of toch Pläntenbäk?

 

 

BoredPandaSpace10

Reageer op artikel:
Indoor-plantenbak haalt de volkstuin naar binnen
Sluiten