In één uur van Londen naar New York dankzij deze hypersonische Airbus

Redactie 5 aug 2015 Entertainment

We berichtten al eens over de LAPCAT A2, een toestel dat je in twee uur van Brussel naar Sydney zou moeten brengen. Mooie toekomstmuziek. Maar ook Airbus heeft grote plannen. Als het aan de vliegtuigbouwer ligt vliegen we straks in één schamel uurtje van Londen naar New York. De fabrikant heeft in de USA patent ingediend voor een supersonisch vliegtuig die met een bizar hoge snelheid van 4,5 mach door de lucht sjeest. Dat verzinnen wij niet, dit meldt het altijd goed ingevoerde Business Insider.

4,5 mach, fucking hell. Dat komt in onze taal neer op een snelheid van 5.500 km/u. In het ingediende patent wordt een vliegtuig beschreven dat wordt aangedreven door twee turbojets, twee ramjets en een raketmotor in de staart. De eerste twee motoren gooien het vliegtuig ’t luchtruim in waarna de raketmotor het vliegtuig naar een hoogte stuwt van 35 kilometer, dan komen de ramjets in beeld die het extravagante apparaat naar een uitzinnige snelheid van 4,5 mach brengen.

Heb je ook zo’n behoefte aan een vergelijking? Hebben we voor je! Want de ooit zo geroemde Concorde vloog met een snelheid van mach 2 en deed 3,5 uur over het ritje Londen-New York. Daar gaat deze Airbus dus even flink korte metten mee maken. Overigens is de kans dat je ooit in het vliegtuig komt te zitten nagenoeg nihil, want het biedt maar plaats voor 20 passagiers. Daarnaast zou het vliegtuig ook voor militaire doeleinden ingezet kunnen worden. PatentYogi bouwde een coole video van hoe dat alles eruit moet komen te zien.

Reageer op artikel:
In één uur van Londen naar New York dankzij deze hypersonische Airbus
Sluiten