In deze gruwelijke bolide gaat Max Verstappen volgend jaar de Formule 1 onveilig maken

redactie 23 feb 2016 Machines

Raceliefhebbers opgelet! Over een maand is het dan eindelijk weer zo ver, de start van een nieuw Formule 1 seizoen. Net zoals de voorgaande jaren gaan we weer down under voor de eerste race van het seizoen. Op het legendarische Albert Park zal er tijdens de GP van Australië weer gestreden worden om eeuwige roem en de eerste punten van het seizoen.

Natuurlijk is ook onze Max dit seizoen weer van de partij. Vorig seizoen knalde hij tijdens zijn debuut seizoen keihard uit de startblokken en imponeerde hij met geniale inhaalacties en een twaalfde plaats in de eindklassering. Dit seizoen wil hij in de top 10 eindigen en dat zou met zijn nieuwe bolide maar zo eens kunnen gaan lukken.

De STR11 lijkt op het eerste oog, behalve dat de stickers nog ontbreken, behoorlijk op zijn voorganger. De grootste verandering heeft dan ook plaatsgevonden aan de binnenkant. De Renault motor die vorig seizoen nog wel eens voor problemen zorgde is vervangen door een krachtbron van Ferrari. Het gaat niet om het nieuwste blok van de Italiaanse renstal, maar het team verwacht toch dat hij aanzienlijk sneller gaat zijn.

Carlos Sainz mocht gisteren als eerste de nieuwe bolide testen en hij was ondanks wat versnellingsbak problemen behoorlijk positief. “Het is jammer dat we er een eind aan moesten breien, maar het ging tot dat moment nagenoeg perfect. Ik voelde me zeer op mijn gemak in de auto.”

Vandaag moest de Spanjaard plaats maken voor Max, want nu is het zijn beurt om de nieuwe stier te testen. Ook Verstappen had vandaag wat problemen, maar dat weerhield hem er niet van om de nodige rondes af te werken op het circuit van Catalonië. "We hebben veel ronden kunnen rijden. We zijn nog niet echt bezig met de afstelling van de auto, of met snelle tijden. Het is nu vooral zaak om veel data te verzamelen, en ons doel voor vanmiddag is dan ook om dit te doen door weer veel ronden te rijden," aldus Max.

Ondanks wat kleine problemen zijn beide coureurs dus behoorlijk positief over de STR11. Het team van Toro Rosso heeft de laatste maanden keihard moeten werken om de auto op tijd af te krijgen, maar het lijkt erop dat het team klaar is om te gaan knallen tijdens de eerste race op 20 maart.

 

Max Verstappen rijdt zijn eerste meters in 2016 STR11

DE EERSTE METERS VAN MAX IN DE NIEUWE 2016 AUTO!INCLUSIEF PITSTOP!!!!!Delen van deze video en liken van de #GOMAX pagina wordt gewaardeerd :-)Natuurlijk weer hier als eerste te zien! Wordt gratis lid op:https://www.facebook.com/groups/1406010146320165/

Geplaatst door Gomax op dinsdag 23 februari 2016

Reageer op artikel:
In deze gruwelijke bolide gaat Max Verstappen volgend jaar de Formule 1 onveilig maken
Sluiten