Deze 21 geniale confronterende illustraties laten zien wat er mis is met de wereld

Redactie 23 mrt 2018 Entertainment

Kunst is er niet alleen om onze oogjes te doen knipperen, maar ook om over na te denken. De Oostenrijkse cartoonist Gerhard Haderer heeft een aantal satirische illustraties gemaakt waarbij je toch even je hersens moet laten kraken.

Deze man is kort even in het nieuws geweest nadat hij zijn boek ‘The Life of Jesus’ uitbracht. Hierin citeerde hij ook satirisch naar het geloof. De katholieke kerk vond dit niet zo chill en sleepten hem voor de rechter. Hij zou met zijn boek gewelddadige reacties oproepen. Gerhard werd veroordeeld voor een gevangenisstraf van zes jaar. Uiteindelijk is hij op het nippertje vrij gepleit.

Ziekte

De kunstenaar ontwikkelde zijn kunsten toen hij als graphic designer en illustrator voor verschillende commerciële bedrijven werkte. Zijn carrière stopte abrupt toen er bij hem kanker werd geconstateerd. Hij herstelde gelukkig van de ziekte en begon voor zichzelf. Zo begon hij als freelancer en begon bijvoorbeeld de onderstaande geniale illustraties te maken. Ze zijn één voor één confronterend. IJzersterk!

Meer cartoons check je op boredpanda.com

Foto’s: Gerard Harderer

Reageer op artikel:
Deze 21 geniale confronterende illustraties laten zien wat er mis is met de wereld
Sluiten