Experts voorspellen een groot tekort aan Ierse whisky

Redactie 6 jun 2018 Entertainment

Ben je een diehard liefhebber van Jameson, Bushmills of Tullamore Dew? Dan hebben we slecht nieuws voor je want volgens The Irish Times komt er een groot Ierse whisky tekort. Zij spraken met whisky magnaat John Teeling en die waarschuwde dat door de grote vraag er een enorm tekort gaat komen. Allemaal massaal aan de Schotse whisky denken we dan maar zo?

Duurt zeven jaar om te maken

Whisky-magnaat John Teeling geeft aan dat er de komende jaren een enorm tekort komt aan het geliefde goedje. “Binnenkort komt er een tekort aan Ierse whisky. Wat we momenteel maken wordt pas over zeven jaar verkocht. Dus we gaan een tekort krijgen in de komende zeven jaar als de markt zo blijft groeien als dat het dat momenteel doet.”

Markt groeit 10 procent per jaar

De verkopen van Ierse whisky groeien met bijna 10 procent per jaar in meer dan 75 landen. Teeling heeft het Great Northern Distillery (GND) gebouwd op de old Harp Brewery in Louth om aan de grote vraag te kunnen voldoen. Toch lijkt het niet genoeg te zijn om aan de honger naar Ierse whisky te kunnen matchen.  Het is een traag proces dat jaren neemt en het zal even duren eer de whisky goed genoeg is. Zal de whisky net zo duur gaan worden als deze fles whisky?

Haal de ondernemer in je naar boven en ga lekker whisky stoken in je wc. Verkoop het als Ierse whisky en die goud pot aan het einde van de regenboog is voor jou.

Foto: Pixabay

Reageer op artikel:
Experts voorspellen een groot tekort aan Ierse whisky
Sluiten