Iedereen trapt in fake tenniscarrieré van Darko Grncarov

Redactie 18 feb 2018 Entertainment

Met bluffen kom je heel ver, dat bewijst ‘tennisser’ Darko Grncarov wel. Miljoenen mensen inclusief Serena Williams, Martina Navratilova, James Blake, het merk Adidas en krant Metro geloofden zijn verhaal. Darko beweerde namelijk door gezondheidsklachten uit de roulatie te hebben gelegen maar was nu weer terug op weg naar zijn zogenaamde plekje in de top. Het enige punt: Darko Grncarov heeft nog nooit een serieuze tennisbal geslagen.

Toch werd hij wel door veel mensen geloofd. Door het voeren van een uitgebreide twitter-campagne bestaande uit honderden nepprofielen wist Darko duizenden, al niet miljoenen, mensen om de tuin te leiden.

Zo kreeg hij voor zijn eerste proftoernooi een beroerte. Sneu verhaal natuurlijk, waardoor veel mensen uit de tennistop hem gingen supporten. In een exclusief interview met de Engelse Metro vertelt hij zijn verhaal. Hierdoor kreeg hij veel steun via social media door mensen die het met de jonge ‘talentvolle’ tennisser te doen hadden. Het ging zelfs zover dat toen hij zijn nieuwe sponsor Adidas aankondigde, deze (zonder dat het waar was) daar in mee ging. Het merk bevestigde op sociale media het contract en verwelkomde de jonge atleet in de Adidas club. Gênant.

Darko had het spelletje nog wel even door kunnen spelen als hij zichzelf niet verraden had. De BBC vroeg om zijn statement over homo-emancipatie binnen de sport. Dat leek hem het perfecte moment om zichzelf te profileren. Het stadion van de Australian Open (Rod Laver Arena) is vernoemd naar een tegenstander van het homohuwelijk. Onze Darko wilde natuurlijk niet spelen in een stadion dat naar zo iemand vernoemd is. Gelukkig gingen door zijn uitspraken een aantal mensen wat beter naar Darko kijken en kwam daardoor boven water dat het allemaal dikke bullshit was.

Momenteel heeft hij zijn twitteraccount verwijderd. Zo hebben ook alle bedrijven die hem hadden geïnterviewd zoals de BBC en Metro de sporen van hun aandacht aan de fake tenniser gewist. De tennisversie van Catch Me If You Can. Nice job Darko!

Foto: Twitter Dario sport

Reageer op artikel:
Iedereen trapt in fake tenniscarrieré van Darko Grncarov
Sluiten