Waarom elke vriendengroep een keer bij IceKart Rucphen geweest moet zijn

redactie 18 dec 2018 Entertainment

Ken je die weekenden dat je zin hebt om iets met je maten te doen, maar je hebt geen idee wat. Niemand komt met een goed voorstel en in het gehucht dat jij je woonplaats noemt is geen reet te doen. Uiteindelijk besluiten al je vrienden stuk voor stuk dat het na een adrenalineloze avond maar weer tijd is om naar huis te gaan. Weer een weekend verkwist. Gelukkig hebben we iets voor je gevonden waar jij en je vrienden nog niet eerder aan gedacht hebben: ijskarten.

Juist ja, met snelle karts driftend over een ijsbaan glijden. Dit kun je namelijk doen in het Noord-Brabantse Rucphen. Om ervoor te zorgen dat niet de 3500 vierkante meter grote hal naar benzinelucht meurt, voorzien ze je van elektrische karts. Het chille is dat ze bij IceKart Rucphen nu nieuwe karts hebben. Deze hebben de functie Powerdrift. Dat betekent dat je veel makkelijker de achterkant van je elektrische eenzitter kunt laten losbreken.

Max Verstappen-waardige vaardigheden

Als dat eenmaal gebeurt komt het allemaal aan op behendigheid. Nu kunnen de mannen zich van de jongens scheiden. Iedereen kent wel iemand in z’n vriendengroep die claimt dat ‘ie Max Verstappen-waardige vaardigheden heeft. Goed moment om dat te bewijzen dus. Ondanks het driften er enorm gaaf uitziet, is degene met de snelste tijd nog altijd de winnaar. Al zijn wij ook wel bereid wat punten uit te delen naar de stuurman die op de meest Ken Block-achtige wijze over de baan heen drift.

IceKart Rucphen ijskarten
Foto: IceKart Rucphen

Best een leuk idee om eens op een zaterdagmiddag te doen, toch? Het is het dubbel en dwars waard om dwars over de ijsbaan in Rucphen te racen. Zelfs als je in Groningen woont. Het is namelijk de enige permanente ijskartbaan van Europa, dus wat dat betreft is het zelfs voor Groningers nog relatief dichtbij. Bovendien zijn de kosten te vergelijken met een rondje karten over een normale kartbaan. Maar ja, normale kartbanen hebben wij inmiddels tot saai bestempeld, want die hebben asfalt, geen ijs. Nu willen we je nooit meer horen mekkeren over het feit dat niemand in je vriendengroep iets kan bedenken om te doen, met de eindejaarsactie van IceKart Rucphen ben je gegarandeerd van een onvergetelijke kerstvakantie.

Reageer op artikel:
Waarom elke vriendengroep een keer bij IceKart Rucphen geweest moet zijn
Sluiten