Hyperlapse door Oostenrijk is je goedkoopste vakantie van dit jaar

Redactie 7 nov 2018 Entertainment

Moet je de wintersport dit jaar een keertje overslaan? No worries, met FHM reis je vanachter je computer in een paar minuten door alle mooie plekken van Oostenrijk. Wij zijn fan van de hyperlapse. Eerder zaten we al likkebaardend te kijken naar Amsterdam en Dubai, vandaag schaffen we een digitaal vignet voor Oostenrijk aan en racen we naar het Alpenland om de film te aanschouwen van de maestro’s van het Oostenrijkse productieteam Film Spektakel.

Oostenrijk is ook wel een dankbaar land om zo’n film te maken natuurlijk. Met schitterende klassieke steden als Wenen en de betoverende natuur met woeste bergpartijen maakt het tot een locatie dat een natte droom is voor menig regisseur. Om je wat over Oostenrijk bij te brengen, hebben we hieronder een paar leuke weetjes waar je mee kan strooien als je binnenkort in de auto zit naar je wintersportbestemming.

1. Oostenrijk vs Nederland
Oostenrijk is twee keer zo groot als Nederland, maar tegelijkertijd hebben ze de helft aantal inwoners van wat wij hebben. Misschien niet zo weird als je nagaat dat een kleine 70% van het land niet bewoonbaar is. Een kwart van de bevolking woont rondom Wenen.

2. Berg
De hoogste berg van Oostenrijk is de Grossglockner, met een hoogte van 3798 meter. Het is de nummer 5 op de lijst van hoogste bergen van Europa. De hoogste is de Mont Blanc en dat zal voorlopig ook nog wel zo blijven (tenzij er bijvoorbeeld een alles verwoestende meteorietenregen vanuit het universum neerdaalt in Zwitserland).

3. Bossen
De liefhebbers van kakelverse portie zuurstof, die zijn in Oostenrijk aan het goede adres, want Oostenrijk is een van de meest bosrijke landen van Europa. Dat is een van de facetten die het land tot zo’n geliefd voor hikers maken. In de bossen kun je herten, steenboken of lynxen tegenkomen. Niet schrikken dus.

Zo, heb jij straks ook weer wat te vertellen. Deze hyperlapse is het resultaat van twee jaar filmen waarbij meer dan 500 terabytes aan footage werd geschoten. Na flink wat gepuzzel mag het uiteindelijke resultaat er zijn. Vet!

Reageer op artikel:
Hyperlapse door Oostenrijk is je goedkoopste vakantie van dit jaar
Sluiten