Holy Holm sloopt de onverslaanbaar geachte Ronda Rousey

Gisteren is het onmogelijke dan toch gebeurd. Ronda Rousey is haar titel en haar ongeslagen status kwijtgeraakt tijdens UFC 193. In een volgepakt Etihad Stadium zagen 56.214 uitzinnige toeschouwers hoe Holly Holm in de tweede ronde de regerend kampioene KO trapte.

In de eerste ronde klapten de dames, die beiden tot deze wedstrijd nog nooit verloren hadden, er vol op. Boksspecialiste Holm liet meteen zien dat ze niet bang was voor Rousey en deelde een aantal rake tikken uit. Titelverdedigster Rousey probeerde haar zes jaar oudere tegenstanders meerdere malen naar de grond te krijgen, maar kreeg geen grip op de ijzersterke Holm. Na de eerste ronde werd duidelijk dat Rousey, die in tien van haar elf eerdere gevechten aan één ronde genoeg had, deze keer meer moeite moest doen. Bebloed begon ze de tweede ronde die uiteindelijk nog geen minuut duurde. Met een snoeiharde high-kick in de nek maakt Holm een einde aan de wedstrijd. Daarmee werden de hooggespannen verwachtingen van het publiek dus meer dan waar gemaakt.

Gelukkig was er ook nog goed nieuws voor Ronda want ze hoeft waarschijnlijk niet lang te wachten om wraak te kunnen nemen. UFC President Dana White heeft namelijk laten weten dat hij een rematch wel ziet zitten. Daar sluiten we ons graag bij aan.

Reageer op artikel:
Holy Holm sloopt de onverslaanbaar geachte Ronda Rousey
Sluiten