Vermoedelijk stond Hitler tijdens de oorlog strak

Redactie 28 feb 2017 Entertainment

Dat Adolf Hitler niet helemaal gezond en wel was, wisten veel mensen al. De voormalig Duitse dictator ontketende een verwoestende oorlog waarin miljoenen mannen zich in de strijd  stortten en velen van hen het leven lieten. Daarnaast was hij verantwoordelijk voor de misselijkmakende Holocaust die ontelbare onschuldige slachtoffers eiste.

Er is een enorme hoeveelheid beeldmateriaal beschikbaar van Hitler waarop hij zijn angstaanjagende en indringende toespraken houdt en het publiek in vervoering raakt, het effect op de toeschouwers is voor hedendaagse kijkers verbazingwekkend en moeilijk voor te stellen.

De gedragswetenschapper Norman Ohler komt na het uitgebreid onderzoeken naar alles wat met Adolf te maken heeft met de theorie dat Hitler niet alleen compleet van het padje af was, maar dat hij ook nog eens te dealen had met een hardnekkige drugsverslaving. Norman claimt dat de Führer een zwaar verslaafde man was die volledig onder de invloed van drugs handelde tijdens de laatste jaren van zijn bewind.

Ohler schreef eerder al het boek Blitzed: Drugs in the Third Reich en heeft gigantisch veel tijd en moeite gestoken in het doorgronden van het gebruik van verdovende middelen door Hitler en zijn kornuiten. Zo schreef hij dat de aderen van de Duitse leider compleet geruïneerd waren door het veelvuldige gebruik. Zijn persoonlijke dokter kon bijvoorbeeld hierdoor nauwelijks een infuus toedienen.

Hitler zat aan de meth en aan de cocaïne, zijn gedrag had er zwaar onder te lijden. Zo zou de dictator soms urenlang naar vogeltjes zitten kijken en machinegeweren imiteren.

Dat de Führer zelf aan de drugs zat, was ergens nog wel te verwachten, maar dat hij heel Duitsland langzaam maar zeker verslaafd maakte, is eigenlijk niet te bevatten. Hitler zou opdracht gegeven hebben meth in de vorm van pillen te verpakken. Deze pil heette Pervitin en had dezelfde uitwerking als speed. Het middel werd in het Derde Rijk net zo gewoon geacht als een kopje thee. Het werd vooral uitgedeeld aan soldaten die het niet meer zagen zitten zodat ze fanatieker zouden worden, al werden doorsnee soldaten ook voorzien van het spul om het moreel en de vechtlust hoog te houden.

Toen Hitler zijn legers Frankrijk liet aanvallen, waren er blijkbaar ook 35 miljoen pillen Pervitin aanwezig bij de veldtocht om ervan verzekerd te zijn dat de strijders niet stil kwamen te staan.

Getty Images

Het liefje van Hitler, Eva Braun, was ook regelmatig onder invloed, maar dit had voor de dictator niet een geheel nadelig effect: Eva kreeg hierdoor bijzonder veel zin in agressieve seks. De Führer had daarentegen zijn vernietigende cocktail van verdovende middelen nodig om überhaupt de dag door te komen.

Als de theorie van Norman Ohler waar blijkt te zijn, geeft dit een nieuwe toevoeging aan de talloze duistere kanten van Adolf Hitler.

 

 

Unilad

Reageer op artikel:
Vermoedelijk stond Hitler tijdens de oorlog strak
Sluiten