Hijs de vlaggen, Nederlanders behoren tot de slimste mensen op aarde

redactie 1 jul 2016 Entertainment

Jazeker. Dat lees je goed. Nederlanders behoren officieel tot de allerslimste mensen op aarde. Dat zou je toch niet zeggen als je een rondje over verschillende Facebookpagina’s maakt, in het verkeer actief bent, of in een voetbalstadion gaat zitten. Toch is het zo. Met name rekenen, taal en problemen oplossen zijn we goed bezig. Dat komt allemaal voort uit onderzoek van de Organisatie voor Econmische Samenwerking en Ontwikelling (OESO).

Die organisatie deed al eerder onderzoek naar de skills van de bevolking in 24 landen, en toen waren we al een van de besten. Maar nu zijn er negen landen toegevoegd, waaronder Singapore, Israël en Nieuw-Zeeland, en nu zijn we nog steeds in de top van de ranglijst.

Er zijn een paar landen die we voor ons moeten dulden. Op het gebied van rekenen en taal zijn alleen Japanners en Finnen slimmer dan ons. Als het aankomt op probleemoplossend vermogen dan zijn Nieuw-Zeelanders en Zweden beter. Voor de rest ownen wij iedereen. Twee bronzen medailles als slimste land, dat is toch iets waar we mee kunnen thuiskomen.

Vindt ook onze minister Jet Bussemaker. ‘Natuurlijk is er altijd iets te verbeteren aan ons onderwijs, maar dit is een internationale score om trots op te zijn,’ aldus Jetje. Nou jongens, heb je weer wat moois te vertellen dit weekend.

Reageer op artikel:
Hijs de vlaggen, Nederlanders behoren tot de slimste mensen op aarde
Sluiten