Hier geeft Usain Bolt zijn miljoenen aan uit

redactie 29 aug 2016 Entertainment

 
Dat Usain Bolt de afgelopen jaren veel medailles heeft verdiend, weten we allemaal al. Maar dat hij aardig wat geld binnenharkt, is nu ook bekend. In 2016 verdiende hij in totaal 32,5 miljoen dollar. Inclusief zijn sponsordeals met Puma, Hublot, Gatorade en Virgin Media. Waar geeft de snelste man op aarde, zijn geld aan uit?

Zijn sport lijkt haast bijzaak als je ziet hoeveel, of misschien hoe weinig, hij daarmee vangt. De Jamaicaan verdiende het afgelopen jaar slechts 2,5 miljoen dollar aan prijzen- en deelnamegeld. Nogal een contrast met toppers uit andere sportdisciplines. Verder heeft hij nog een Temple Run-app waar hij ook nog aardig wat flappen mee verdient.

Over zijn totale sponsorinkomsten is niets bekend. Maar de deal met Puma levert hem jaarlijks alleen al tien miljoen dollar op. Deze deal loopt door tot 2025. Dit betekent dus dat hij nog acht jaar lang wordt gesponsord, terwijl hij waarschijnlijk al is gestopt.

Business Insider zocht uit waar al die miljoenen van de sprinter blijven. Een korte zoektocht op zijn social media-accounts en je weet genoeg.

De sprinter wil niet alleen snel zijn op de baan, maar ook op de weg. Het zal je dan ook niet verbazen dat hij een aantal dikke bakken in de garage heeft staan. Zo heeft hij twee Nissan GT-R’s, waarvan hij er eentje gratis heeft gekregen na de Olympische Spelen van 2012.

Naast het trainen heeft The Lightning Bolt nog genoeg tijd voor andere dingen. Bolt gaat graag een avond stappen. Daar gooit hij het geld ook over de balk. Bij een avond uit in de Mayfair nightclub, geniet Bolt van een fles wodka van 10.000 dollar. Die fles vergeet hij trouwens wel af te rekenen. Maar met de staart tussen de benen en een goed gevulde portemonnee, is hij de volgende dag terug gegaan om alsnog te betalen.

Bolt houdt zijn geld niet alleen voor zichzelf. Zijn oude school kan bijvoorbeeld rekenen op sportartikelen. In 2015 komt daar nog een bedrag van 1,3 miljoen dollar bij. Zijn thuisland kan vaker op zijn steun rekenen, in 2013 doneert hij 4 miljoen dollar voor het renoveren van een ziekenhuis in zijn geboorteplaats. Yep, Usain zorgt niet alleen goed voor zichzelf, maar ook voor zijn medemens. 

 

 

Een foto die is geplaatst door Usain St.Leo Bolt (@usainbolt) op

 

Een foto die is geplaatst door Usain St.Leo Bolt (@usainbolt) op

 

Een foto die is geplaatst door Usain St.Leo Bolt (@usainbolt) op

 

Een foto die is geplaatst door Usain St.Leo Bolt (@usainbolt) op

Reageer op artikel:
Hier geeft Usain Bolt zijn miljoenen aan uit
Sluiten