Duistere actiethriller HhhH gaat in op de meedogenloze oorlogsmisdadiger Reinhard Heydrich

Redactie 21 apr 2017 Entertainment

In de Tweede Wereldoorlog zijn ontelbaar veel misdaden begaan. De Duitsers spanden de oneervolle kroon met hun vernietigingskampen, weerzinwekkende manier van huishouden in veroverde gebieden en het omgaan met verzetsstrijders.

Binnen het Duitse legerapparaat was de SS het meest gevreesde onderdeel. De SS werd geleid door Heinrich Himmler en zijn geniale rechterhand Reinhard Heydrich die de baas was over de geheime dienst, de SD.

Het duistere duo kon niet zonder elkaar en versterkten elkaar, in het Duitse leger werd dan ook gefluisterd dat er sprake was van HhhH, wat staat voor Himmlers hersenen heten Heydrich. Meedogenloos gingen deze mannen los, de plannen voor industriële uitroeiing van de Joden komt voornamelijk uit hun koker. Na beestachtige optredens in Tsjechië werd Heydrich uiteindelijk omgelegd door twee Tsjechische verzetsstrijders.

Poster HhhH

De Franse schrijver Laurent Binet schreef over de moordaanslag op Heydrich en zijn persoonlijkheid een boek dat nu verfilmd is. Thuis was Heydrich een liefhebbende vader, maar op zijn werk veranderde hij in een gruwelijk monster die tot de meest verschrikkelijke in staat was.

Op 7 juni verschijnt de spannende actiethriller HHhH in de bioscopen en de trailers warmt ons op voor onvervalst spektakel.

Reageer op artikel:
Duistere actiethriller HhhH gaat in op de meedogenloze oorlogsmisdadiger Reinhard Heydrich
Sluiten