Het is vandaag 3 jaar geleden dat de mooiste voetbalwedstrijd van de 21e eeuw werd gespeeld

Redactie 13 jun 2017 Entertainment

13 juni 2014. Weet je nog? Spanje-Nederland. Dat was ons er eentje hoor. De mooiste voetbalwedstrijd van de 21e eeuw,. De mooiste wedstrijd van een nieuwe generatie. De mooiste wedstrijd die we voorlopig hebben gezien. Het is de dag van de grote revanche van onze Oranje leeuwen op de verloren WK-finale van 2010 tegen Spanje.

De dag dat Van Persie een van de mooiste kopdoelpunten aller tijden scoorde, Blind een van de mooiste assist uit z’n leven gaf, Stefan de Vrij een penalty veroorzaakte en we de bui al zagen hangen, Stefan de Vrij zich formidabel revancheerde door de derde te scoren, Cassilas er geen houtje touwtje meer van kon, Wesley Sneijder heerste op het middenveld en Robben de verdediging van Spanje veel te snel af was en helemaal doldraaide. Het was de dag dat wij de wereldkampioen een enorm pak slaag gaven door ze met 1-5 van het veld te vegen.

Dit is zonder twijfel een van de mooiste voetbalwedstrijden uit de vaderlandse voetbalgeschiedenis. Het ongeëvenaarde commentaar van Jack van Gelder doet de rest. Laat je nog een keer in vervoering brengen door die schitterende dag, laat het kippenvel op je armen verschijnen en de tranen achter je ogen zich nét niet uiten.

Nog meer vaderlandse geschiedenis meemaken? Koop de FHM500!

pa

Reageer op artikel:
Het is vandaag 3 jaar geleden dat de mooiste voetbalwedstrijd van de 21e eeuw werd gespeeld
Sluiten