5 vette dingen die Motorola heeft uitgevonden

redactie 21 mrt 2019 Entertainment

Motorola is het merk dat zich genesteld heeft als belangrijke speler in techwereld. Tegenwoordig lijkt Moto een klein bedrijfje in vergelijking met de concurrentie. Maar wist je dat de rijke geschiedenis van het bedrijf, verantwoordelijk is voor alledaagse technologie van nu? Dan hebben wij hier een top vijf belangrijkste uitvindingen van de iconische flipphone fabrikant.

Binnenkort komt Motorola met een reboot van hun iconische Motorola Razr uit 2004. Maar dan met een buigbaar scherm. Dit is niet hun eerste uitvinding waar ze de wereld mee om de oren slaan. Ook waren ze al pionier op portofoon gebied. Wij nemen hun belangrijkste wapenfeiten met je door.

1. Motorola is ontwierp de autoradio

Motorola was in de jaren’30 expert op het gebied van radiotechnologie. De eerste gangbare autoradio werd ontworpen voor politiewagens.

High School Cell Phone GIF by Moto - Find & Share on GIPHY

2. De eerste mobiele telefoon

In 1983 maakte de wereld kennis met de eerste handzame portable telefoon. Samsung en iPhone zijn misschien de marktleiders van nu. Maar dit was het resultaat van Motorola’s uitvinding. Mensen die opgegroeid zijn met de serie ‘Saved By The Bel’ herinneren zich vast nog wel de hoofdrolspeler Zack Morris. Die had namelijk diezelfde mobiele telefoon. Inderdaad, dat was een Moto ouwe.

3. De Beeper

Voor de jongere lezers onder ons die nu denken ‘WTF is in hemelsnaam een Beeper?’ Een Beeper was de voorloper van de mobiele telefoon. Met een kleine display, geen touchscreen, kon je korte berichten, of noodberichten sturen. Dit was vooral populair onder ziekenhuizen en zakenmensen. De beeper (1956) droeg je dan langs je heup en begon te, jawel, piepen als je iets ontvangen had.

Time Radio GIF - Find & Share on GIPHY

4. De Walkietalkie is ontworpen door Motorola

Met de technologische kennis van Motorola werd de portofoon en walkietalkie ontwikkeld. Dit was een belangrijke uitvinding die ook ontzettend handig bleek te zijn in de Tweede Wereldoorlog. Het maakte gebruik van radiogolven en kon met frequenties een ander kanaal ontvangen. Nu zien we de Motorola portofoon vooral bij beveiligers, winkelmedewerkers en in de horeca.

5. Motorola had de eerste mobiele telefoon met internet

Als marktleider op het gebied van mobiele innovatie en radiotechniek, was Motorola continue aan het innoveren. Zo kwamen ze in 1999 met de Motorola i1000plus. De eerste mobiele telefoon die kon browsen, berichten kon versturen, faxen en radio ontvanger had.

Reageer op artikel:
5 vette dingen die Motorola heeft uitgevonden
Sluiten