Het Noorderlicht presenteert zich op indrukwekkende beelden

Redactie 25 feb 2017 Entertainment

Het Noorderlicht is een wereldberoemd natuurverschijnsel. De kleuren zijn fenomenaal en jaarlijks trekken duizenden toeristen naar het noorden om het met eigen ogen te aanschouwen, dat is al helemaal goed te begrijpen na het zien van deze bijzondere fotoserie.

Iedereen heeft weleens een plaatje van dit natuurverschijnsel gezien, maar wat is het nu eigenlijk? Het Noorderlicht ontstaat als minuscule elektroden, die door de zon worden uitgestraald, tegen het magnetisch veld rond de aarde aan botsen. Wanneer deze elektroden in contact komen met stikstof-of zuurstofatomen verkleurt de hemel schitterend. Het is vooral goed zichtbaar in de landen die dichtbij de Noord- en Zuidpool liggen.

Star GIF - Find & Share on GIPHY

Het kan ook voorkomen dat de atmosfeer meer stikstofatomen bevat, in dat geval kleurt het Poollicht, zoals het ook wel genoemd wordt, vooral blauw. Wanneer er meer zuurstofatomen aanwezig zijn, kleurt het licht meer richting groentinten tot rood. Wanneer de stikstof en zuurstof in balans zijn, ontstaat er meer variatie en kun je een prachtig paars, groen en geel Noorderlicht aanschouwen. Ideaal voor een vakantie  om je meisje te imponeren!

 

The Chive

Reageer op artikel:
Het Noorderlicht presenteert zich op indrukwekkende beelden
Sluiten