Het militaire leven op een hypermoderne Chinese destroyer

redactie 11 jun 2016 Entertainment

China is een machtig land met een goed getraind leger. Tot dat leger behoort natuurlijk ook de marine en China Defense Blog heeft recentelijk een fotoserie gepubliceerd om te laten zien hoe het leven eruitziet op een van hun marineschepen: de Hefei, een Type 052D guided missile destroyer.

 

 

Dit vernietigende scheepje is grofweg het equivalent van de Amerikaanse Arleigh Burke-class destroyers. Hefei heeft een Type 346 phased-array radarsysteem. Hiermee kunnen ze onder meer gevaren vanuit de lucht detecteren. Komen ze ondanks het radarsysteem alsnog in een shitstorm terecht, dan kunnen de Chinese matrozen zich verdedigen met met maar liefst 64 HQ-9 missiles, 8 YJ-62 anti-ship missiles, een 130-millimeter ship gun, twee ingebouwde wapensystemen en 8 torpedo’s om vijandelijke onderzeeboten te elimineren. Ook beschikt het schip over een Harbin Z-0 helikopter en natuurlijk een flinke crew: 280 man.

 

 

 

Het leven aan boord van de Hefei is redelijk gelijk aan dat van onze militairen. De leefomstandigheden in de Chinese marine zijn een tikje spartaanser, maar sinds het goed gaat met de Chinese economie worden de faciliteiten voor de matrozen steeds meer gespiegeld aan de internationale norm.

 

 

 

 

 

 

  

 

 

Reageer op artikel:
Het militaire leven op een hypermoderne Chinese destroyer
Sluiten