Het internet gaat los op de briljante schwalbe van Louis van Gaal

redactie 29 feb 2016 Entertainment

Het was afgelopen weekend weer genieten in de Premier League. Guus Hiddink versloeg Koeman en zowel Leicester als Tottenham wonnen en lijken te gaan uitmaken wie er straks met de titel vandoor gaat. Voor het absolute hoogtepunt van dit enerverende voetbalweekend moest je in Manchester zijn, want daar versloeg United titelkandidaat Arsenal met 3-2. Grote man op het veld was de piepjonge Marcus Rashford. De pas 18-jarige aanvaller was net als tegen Fc Midtjylland twee keer trefzeker, maar toch ging het na afloop vooral over de man die hem opstelde.

Dat Louis van Gaal weet hoe hij de spotlights op zich gericht moet krijgen is geen geheim meer. Met Regelmaat haalt hij de media met zijn steenkolenengels en heerlijke uitspraken, maar soms doet hij iets wat je totaal niet verwacht. De karatetrap die de toenmalige trainer van Ajax demonstreerde tijdens de gewonnen Champions league finale in 1995 was zo’n moment en afgelopen weekend deed hij het weer. Deze keer was het geen Kung Fu trap maar een onvervalste schwalbe. De 64-jarige trainer ging als een stervende zwaan naar de grond en dat is het internet natuurlijk niet ontgaan.

Zijn geweldige pose gaf de mensen met een beetje verstand van Photoshop voldoende materiaal om hun kunsten te vertonen. Binnen een paar uur werd het internet overladen met de meest hilarische afbeeldingen en filmpjes. Louis zelf had wel spijt van zijn actie. “Normaal zit ik altijd op de bank, maar ik liet me met mijn emoties een beetje meeslepen. Ik bied daarvoor mijn verontschuldigingen aan.” Wij vinden het in ieder geval onzin dat hij zijn excuses heeft aangeboden voor deze briljante actie en hopen dat Lowietje gewoon lekker op deze manier blijft doorgaan.

Reageer op artikel:
Het internet gaat los op de briljante schwalbe van Louis van Gaal
Sluiten