Het hoe en wat omtrent de immer pijnlijke blauwe ballen

luc 1 mei 2015 Entertainment

Elke man heeft er wel van gehoord of het zelf aan den eigen schrale lijve ondervonden: blauwe ballen. Maar waar the hell komt die term eigenlijk vandaan? Wij hebben onze tere balzak nog nooit in de kleur van een smurf zien veranderen. Is het dan a la blauwe plek? Omdat dat ook pijn doet? We gingen op onderzoek uit. Hierbij een een korte uitleg wat het is, waarom het gebeurt en wat je eraan kunt doen. Eindelijk duidelijkheid!

1. Wat zijn blauwe ballen?
De term blauwe ballen verwijst naar de testiculaire pijn die plaatsvindt na langdurige seksuele stimulatie zonder ejaculatie. Er ontstaat een soort ophoping van de bloedstroom en/of andere vloeistoffen.

2. Waarom gebeurt het?
De testikels produceren testosteron en sperma, maar ze maken ook andere vloeistof aan die het sperma door de verschillende buizen ‘duwt.’ Wanneer er meer stimulatie plaatsvindt (jullie weten wel waarover we het hebben), is er meer bloedtoevoer naar het genitale gebied, met inbegrip van de testikels. De vloeistof wil ergens heen, maar zonder dat het eruitkomt, wordt er steeds meer druk opgebouwd. Wanneer ze echt vol/verstopt beginnen te raken, wordt de binnenkant opgerekt, wat zorgt voor de pijn.

 

3. Maar worden ze ook echt blauw?
Wees gerust, al voelen ze pijnlijk aan, je hoeft niet bang te zijn dat je gaat lijken op een vervetaapje. Vaak merk je niet eens een zwelling, maar voelen ze gewoon gevoelig aan. En dat doet au. 

 

4. Wat is de oplossing?
Gewoon ejaculeren mannen! Spuiten met dat fluitekruid. Is het zo weer weg, heb je nergens last van. Kijk je vriendinnetje lief aan of zet een natuurfilm op en een uurtje later is ‘ie weer de oude. Mocht het zo’n pijn doen dat seks geen optie meer is, dan is je leven voorbij. Tenzij je zo’n wonderdokter belt. Die kan vaak ook nog al je stress weg nemen, je miljonair maken en je eruit laten zien als Arnold Schwarzenegger.

Reageer op artikel:
Het hoe en wat omtrent de immer pijnlijke blauwe ballen
Sluiten