Het Franse Alpine komt met nieuw blits scheurijzer

Redactie 5 mrt 2017 Machines

Franse auto’s worden niet bepaald als sportief gezien, het zijn vooral comfortabele gezinswagens voor een niet al te hoge prijs. Niets mis mee natuurlijk, al straalt het rijplezier er niet altijd vanaf in vergelijking met de Duitse en Italiaanse krachtpatsers.

Maar, diep verscholen in Frankrijk werkt de autobouwer Alpine, met een beetje hulp van Renault, aan hun eerste model in 20 jaar dat ze op de markt willen gaan brengen en de eerste foto’s doen het imago van de overige Franse auto’s compleet verbleken. De A110 straalt een en al schoonheid en snelheid uit. Hier wil je mee gezien worden.

Van de A110 gaat Alpine precies 1955 stuks bouwen, dit aantal verwijst naar het illustere oprichtingsjaar van de autofabrikant. Op 7 maart zullen de details van dit prachtige wagentje bekend worden gemaakt tijdens de autoshow in Geneve. Het zal er naar alle waarschijnlijkheid op neer komen dat het een krachtpatsertje wordt die de Porsche Cayman en de Alfa Romeo 4C moet gaan uitdagen. Aan de uitstraling zal het in ieder geval niet liggen!

 

Airows

Reageer op artikel:
Het Franse Alpine komt met nieuw blits scheurijzer
Sluiten