Het duurste landgoed van Nederland staat te koop

redactie 19 sep 2016 Entertainment

Dit excentrieke landgoed behoorde tot Frits Philips. Het draagt de naam ‘De Wielewaal’ en is gelegen in Eindhoven. Het staat pas een week te koop, maar toch zijn er al meerdere kopers die interesse hebben getoond. Dat het duurste landgoed van Nederland het goed doet op de markt, daar zal het kekke verkoopfilmpje dat de makelaar in elkaar heeft geknutseld ongetwijfeld aan hebben bijgedragen.

Het landgoed is met zijn 142 hectare grond zo’n beetje even groot als het Central Park in New York. Doordat het zo groot is koop je eigenlijk een soort stadsdeel van Eindhoven. Het landhuis is 2.582 vierkante meter groot, heeft 40 kamers waarvan je in zeven kunt slapen. Verder heeft de riante villa acht badkamers, een buitenzwembad, een tennisbaan, een sportzaal van 85 vierkante meter, een bibliotheek, een beeldentuin en een giga wijnkelder van 750 vierkante meter.

Het prijskaartje van 20 miljoen is eigenlijk meer een soort minimale richtprijs. Makelaar Henk Honders van Honders en Alting makelaars zegt erover: ‘De grondprijs alleen al is 20 miljoen euro. Daarop staat ook nog eens een enorm landhuis, groter kan eigenlijk niet.’ Ook staan er nog wat andere huisjes voor bijvoorbeeld gasten, familie of personeel. Ga er dus maar vanuit dat er nog een aantal miljoentjes worden toegevoegd aan de prijs.

Volgens de makelaar hebben ook al een aantal bedrijven gereageerd op het landgoed. ‘We merken dat bedrijven interesse hebben om een soort company retreat te maken. Dan willen ze het landgoed onder meer gebruiken als een vergaderruimte voor hun bedrijf.’ Lekker decadent vergaderen dus. Wie de volgende eigenaar ook wordt, het welkomcadeautje staat al klaar. Tijdens de renovatie die de afgelopen jaren heeft plaats gevonden is er namelijk een Bentley in de wijnkelder getakeld. Die kan er niet meer uit, dus dat is alvast een mooi verhaal om aan je gasten te vertellen tijdens de rondleiding. 

Reageer op artikel:
Het duurste landgoed van Nederland staat te koop
Sluiten